Járvány

2020.05.03. 08:35

Május 10-től újra tarthatnak szabadtéri szentmiséket a nemzeti kegyhelyen

Csak a 65 év alattiak látogathatnak Mátraverebély-Szentkútra.

Május 5-től újra nyilvánossá válnak a szentmisék a szentkúti bazilikában, május 10-től pedig a szabadtéri miséket is megrendezhetik a nemzeti kegyhelyen.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia és a váci püspök úr rendelkezései alapján a május 10-i vasárnaptól újra megrendezhetők és látogathatók a nyilvános, szabadtéri szentmisék Szentkúton. A részvétel azonban szabályokhoz kötött.

Ezeken a miséken a püspöki utasítás alapján csak 65 év alattiak vehetnek részt. A többiek továbbra is az interneten keresztül kapcsolódhatnak be a szentkúti liturgiákba. A vasárnapi misék időpontja szokás szerint 9.00 és 11.00 óra, a szentséges litániák pedig 10.30 órától lesznek a szabadtéren.

A hétköznapi misék és a zsolozsmák már május 5-én, keddtől nyilvánosak a templomban. A liturgikus rend a kegyhely honlapján megtalálható. Ezeken a püspöki rendelkezés szerint

„padonként egy ember üljön, ne közvetlen egymás mögött, és használjanak szájmaszkot. Szintén csak 65 év alattiak vehetnek részt rajtuk”.

Ugyancsak a püspöki rendelkezés előírása szerint:

„a szentmiséken a békeköszöntésnél a kézfogás továbbra sem lehetséges. Csak kézbe áldozás legyen (egy szín alatt). Áldoztatás előtt és után fertőtlenítse a kezét az áldoztató. Perselyezés csak a mise végén lehetséges”.

Gyóntatás a szabadtéren lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában