különleges produkció

2020.05.18. 15:01

A Coopera augusztus 20-án mutatja be Bánk bán előadását a Margitszigeten

A díszbemutató után az előadást színpadra állítják az azt létrehozó színházakban, így a debreceni Csokonai Színházban, a Győri Nemzeti Színházban és a Miskolci Nemzeti Színházban.

Budapest, 2019. november 26. Vidnyánszky Attila Kossuth- és Jászai-díjas rendező a Bánk bán 2020 projektről tartott sajtótájékoztatón a Millennium Házában, Budapesten 2019. november 26-án. Új Bánk bán-előadást mutatnak be a Coopera és partnerei együttműködésével 2020-ban Vidnyánszky Attila rendezésében. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A Coopera augusztus 20-án mutatja be új Bánk bán előadását Vidnyánszky Attila rendezésében a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

A budapesti bemutatón színpadra lép majd Molnár Levente, Mester Viktória, Fischl Mónika, Kálmándy Mihály, Kováts Kolos, Boncsér Gergely, Bakonyi Marcell és Kendi Lajos is. Közreműködik a Kolozsvári Magyar Opera Zenekara, Kórusa és Balettkara Kesselyák Gergely vezényletével – közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

A margitszigeti díszbemutató után az előadást színpadra állítják az azt létrehozó színházakban, így a debreceni Csokonai Színházban, a Győri Nemzeti Színházban és a Miskolci Nemzeti Színházban is, valamint olyan hazai és határon túli helyszíneken is, mint a kaposvári Csiky Gergely Színház, a Kolozsvári Magyar Opera és a Nemzeti Színház.

A Bánk bán produkció erdélyi díszbemutatója augusztus 9-én lett volna a csíksomlyói nyeregben, azonban az erdélyi területen augusztus 31-ig érvényben lévő korlátozások miatt az előadást a szervezők 2021-re halasztják. Az augusztus 20-ra tervezett díszbemutatót viszont megtartják a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

Borítókép: Vidnyánszky Attila Kossuth- és Jászai-díjas rendező a Bánk bán 2020 projektről tartott sajtótájékoztatón a Millennium Házában, Budapesten 2019. november 26-án. Új Bánk bán-előadást mutatnak be a Coopera és partnerei együttműködésével 2020-ban Vidnyánszky Attila rendezésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában