országos programsorozat

2020.02.08. 10:59

Népi kézműves alkotóközösségek jelentkezését várják

Népi kézműves alkotóházak, nyitott műhelyek és műhelygalériák jelentkezését várják a szervezők az április 5. és 13. között tartandó Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák Országos Hétvégéjére.

A szervezők MTI-hez eljuttatott összegzése felidézi, hogy az Európai Művészet és Kézművesség Napjaihoz csatlakozva immár hetedik alkalommal rendezi meg Magyarországon a programsorozatot a Népi Kézműves Alkotóházak Országos Egyesülete, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége (NESZ) és a Hagyományok Háza.

A szervezők április 1-ig várják népi kézműves alkotóházak, nyitott műhelyek és műhelygalériák jelentkezését a www.ahazak.hu és a www.nesz.hu honlapokon közzétett adatlap kitöltésével.

Az összegzés felhívja a figyelmet arra: a rendezvény jó lehetőség, hogy bemutathassák, milyen fontos hagyományos kulturális értékek hordozói azon helyszínek, ahol a tradicionális kézművességet továbbörökítő mesterek, alkotó közösségek dolgoznak, akik a megörökölt tudás képviselői és megújítói egyben.

Mint írják, az európai rendezvényhez csatlakozó helyszínek részletes programja felkerül az Európai Művészet és Kézművesség Napjai, a NESZ és az alkotóházi egyesület honlapjára, ahonnan a látogatók pontos információkhoz juthatnak.

Az országos rendezvényt április 5. és 13. között tartják meg, ebben az időszakban Európában és országszerte kinyitnak az alkotóházak, műhelygalériák és műhelyek, ahol gyerekek, felnőttek egyaránt megismerkedhetnek a népi kézművesség különböző területeivel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában