kitüntetés

2019.09.25. 12:38

Magyar Örökség Díjat vehetett át Vidnyánszky Attila

Színházteremtő tevékenységéért kapta az elismerést a Nemzeti Színház vezérigazgatója.

Budapest, 2019. május 27. Vidnyánszky Attila Kossuth- és Jászai Mari díjas-díjas rendezõ, a Nemzeti Színház fõigazgatója a Szabadtéri Színházak Szövetsége nyári színházi évadának megnyitóján és programismertetõ sajtótájékoztatóján a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon 2019. május 27-én. MTI/Soós Lajos

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Szombaton adták át a Magyar Örökség Díjakat a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében – írja az Origo. Idén is hét kiemelkedő személyiség és intézmény tevékenységét díjazták az elismeréssel. A Nemzeti Színház vezérigazgatója,

Vidnyánszky Attila színházteremtő tevékenységéért kapta a rangos díjat.

A kuratórium díjra érdemesnek ítélte Snétberger Ferenc gitárművészetét és zenei tehetséggondozó munkásságát, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség folytonos küzdelmét és a magyarság megtartásáért vállalt küldetését, Eötvös Loránd világhírű fizikus-geofizikusnak a magyar tudományt és oktatást példamutatóan szolgáló életművét, Féja Géza írói és szociográfiai munkásságát.

A Magyar Örökség Díj azon magyar személyeknek, intézményeknek és csoportoknak adható, akik és amelyek tevékenységükkel

hozzájárulnak a magyar kultúra, gazdaság, sport és tudomány, azaz a magyar társadalom erkölcsi, szellemi felemeléséhez.

A kuratórium kitüntetésben részesítette a 150 éve eredményesen dolgozó, és a leányképzésben első Veres Pálné Gimnáziumot, valamint a Fiumei úti Nemzeti Sírkertet is.

Borítókép: Vidnyánszky Attila Kossuth- és Jászai Mari díjas-díjas rendező, a Nemzeti Színház főigazgatója a Szabadtéri Színházak Szövetsége nyári színházi évadának megnyitóján és programismertető sajtótájékoztatóján a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon 2019. május 27-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában