Bulvár-celeb

2021.07.14. 10:29

Továbbra is komoly veszélyt jelent a kínai férfi, aki halálra szurkált egy nőt a Honvédkórházban

Továbbra is az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben maradhat az a kínai férfi, aki a gyanú szerint megölt egy altatásban lévő beteget a Honvédkórház Podmaniczky utcai telephelyén. Egy másik beteget, egy ápolót és egy biztonsági őrt is megsebesített. A most elkészült szakértői vélemény szerint az elmeállapota továbbra is kóros.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A 37 éves kínai férfi március közepén kezdett ámokfutásba a Honvédkórház Podmaniczky utcai telephelyén. Két másik betegre is rátámadt, az egyiküket,

Egy altatásban lévő, így védekezésre képtelen nőt, egy sebészeti ollóval olyan súlyosan megszurkált, hogy az azonnali orvosi segítség ellenére a nő néhány nappal később belehalt a sérüléseibe.

Az ámokfutó egy ápolónőt is megtámadott, és a kórház egyik biztonsági őrét is megsebesítette.

A bíróság a támadás után elrendelte a letartóztatását, amit később meg is hosszabbítottak. De nem börtönbe, hanem az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben került.

Közben elkészült az elmeorvos szakértői véleménye, amely szerint

A férfi jelenleg kóros elmeállapotú, a bűnismétlés veszélye jelenleg is fennáll.

A vélemény szerint a szakértői megfigyelése továbbra is szükséges és indokolt, ezért az ügyészség indítványozta, hogy azt hosszabbítsák meg. Erről a bíróság még ma dönthet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!