Bulvár-celeb

2023.05.29. 07:50

Döbbenetes: nincs még vége a VV Fanni-ügynek, hiába született ítélet

A családra még egy újabb bírósági tárgyalás vár.

MW

Forrás: Bors

Ugyan megszületett másodfokon a jogerős ítélet, és legalább 10 évig börtönben ül majd B. László, még nem jött el a fiatal lány családja számára a lezárás.

Május 17-én jogerősen 20 év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélték B. Lászlót, Novozánszki Fanni meggyilkolása miatt, azonban a 2017 óta húzódó, szívfacsaró ügy még nem fejeződött be. A hazai jogrendben ugyanis a férfinek, aki egyszer sem tett vallomást, és meg sem próbált segíteni a fiatal lány szüleinek abban, hogy kiderüljön, hol vany a lányuk meggyalázott teste, még mindig van kicsi esélye arra, hogy enyhítsék a büntetését.

Forrás: Bors

A másodfok után ugyanis felülvizsgálati kérelmet nyújthat be B. László a Kúriához, a következőkre hivatkozva:

  • Rosszul minősítették a cselekményt, amiért elítélték. 
  • Megalapozatlan az ítélet (a megismerhető bizonyítékokból téves következtetést vontak le).
  • Iratellenesség fordult elő (nem a valós tartalma szerint vették figyelembe a bizonyítékot). 
    Ha bármelyik formai hibát bizonyítani tudja B. László ügyvédje, abban az esetben akár enyhíthetnek is a büntetésén, viszont szigorítani akkor sem lehetséges, ha elbukja a férfi ezt az utolsó esélyt.
Az utolsó kép, amely VV Fanniról készült...
Forrás: Bors

Novozánszki Fanni szüleire még egy utolsó nehéz szakasz vár, most jött el ugyanis az ideje, hogy a mostanáig eltűntként nyilvántartott gyermeküket végre halottá nyilvánítsák. Az ügyintézés azonban közel sem csak abból áll, hogy benyújtanak egy papírt, aztán kapnak egy halotti bizonyítványt...

Sajnos megint bíróságra kell mennünk Fanni édesanyjával. A halottá nyilvánítást ugyanis az a kerületi bíróság tárgyalja, ahol utoljára látták a lányt.

– mondta el a Bors megkeresésére, dr. Lichy József, a Novozánszki család jogi képviselője. 

 

Persze egyszerűbb dolgunk lenne, ha be lehetne idézni tanúnak azt a személyt, aki utoljára találkozott vele, de az esetünkben ez B. László, akinek – láttuk az évek alatt hogy viselkedik – esze ágában nem lenne azt nyilatkozni, hogy szerinte is halott a lány. Akkor ugyanis beismerné a gyilkosságot. Így nem marad más lehetőség mint az, hogy Fanni szegény édesanyjának kell majd bíróságra mennie, és ott tanúskodnia.

Hogy a Fanni meggyilkolását okozó 4,5 millió forinttal mi lesz, kiderül a Bors cikkéből. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!