Krimi

2023.04.21. 05:00

Megúszhatja a kétéves Alexet Olaszországban halálra késelő Katalin?

Zártosztályon kezelték, de megszökött a kisfiú gyilkosa.

Forrás: Ripost

Bipoláris zavarban szenved az olaszországi gyermekgyilkos Bradács Katalin, a kezelését azonban nem tudták befejezni, mert elhagyta a kórházat – írja a Ripost.

Bradács Katalin a közös gyermekük megszületése után nem sokkal elköltözött az élettársától. A felek harcba szálltak a gyermekért, az ügy Magyarországon a bíróságra került. Miután a nő megtudta, hogy a kis Alexet az apának fogják ítélni, a fiúval együtt, 2021 októberében Olaszországba szökött. Ott kapta a hírt, hogy az előzetes információja helytálló volt, ő pedig több késszúrással végzett a kisgyermekkel.

A szomszédainak is Bolond Katiként bemutatkozó nőt csaknem tíz éven keresztül kezelték Magyarországon különböző pszichiátriai betegségek miatt. Volt, hogy megszökött a zártosztályról. 

Édesanyja, Erzsébet jól tudja, hogy a lánya nem normális, hiszen ezt szakemberek is kimondták. Katalin visszatérő páciense volt egy budapesti intézménynek. Bipoláris zavarral és depresszióval is kezelték. Orvosa szerint mindig nyugodtnak és kulturáltnak tűnt. Egészen így volt ez 2009-ig, amikor állapotában negatív változás állt be. Ezek után a kórházat, majd az országot is elhagyta és olasz bárokban vállalt munkát.  

Borzalmas, amit Katalin tett, de nem börtönben van a helye. Egy kórházban kellene őt gyógyítani

– szögezte le az unokáját gyászoló nagymama, aki szerint a gyermeke a látszat ellenére jó anya volt.

A gyilkosság előtt szeretettel gondoskodott Alexről. Félt attól, hogy elvehetik tőle a kisfiát, ez be is igazolódott

– jelentette ki az idős asszony.

Katalint Olaszországban több pszichiáter is megvizsgálta, és megállapították, hogy az állapota nem annyira súlyos, hogy az kizárja a büntethetőséget. A nő ügyvédje a bíróságon mégis a magyarországi leletekre hivatkozva próbálja elérni, hogy védencét börtön helyett kényszergyógykezelésre küldjék.

Bradács mellett szólhat az elfogása után történt pszichológiai vizsgálata is. A nő még a gyilkosság másnapjának reggelén sem volt tisztában azzal, hogy halálra késelte gyermekét, és a börtön pszichológusát kérdezte arról, mikor láthatja Alexet.

Az ügy kulcskérdése: létezhet-e, hogy kiestek neki a gyilkosság szörnyű pillanatai? Ezért újabb elmeszakértő fogja megvizsgálni a perugiai börtönben raboskodó nőt. 

A legfőbb kérdés az, hogy mi lesz az ítélet: néhány évnyi gyógykezelés vagy életfogytiglani börtön?

Az apa jogi képviselője viszont bízik a bíróság józan ítéletében, ugyanis szerinte egyértelmű, hogy az egykor pornófilmekben is dolgozó nő nagyon is megfontoltan gyilkolt.

Szörnyű tette után megtisztította a kését. Ez mindenképpen tudatos döntésre utal

– mondta Massimiliano Scaringella.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában