Krimi

2023.03.29. 05:50

Emberi hamvakat találtak egy Budapesten lopott Mercedesben, elképesztő magyarázatot adott a tolvaj

Az autóban gyanús papírok mellett hátborzongató dologra bukkantak a rendőrök.

Illusztráció: Shutterstock

Március 21-én egy műszaki engedéllyel nem rendelkező 17 éves autót loptak el Budapest VII. kerületéből. Nem volt azonban szerencséje a tolvajnak, ugyanis a Mercedest rögtön másnap felismerte az autó tulajdonosának egy barátja a IX. kerületben – derül ki a Metropol cikkéből.

Bár a rendszámot leszerelték és román azonosítóra cserélték, a barát mégis biztos volt a dolgában. Azonnal értesítette a rendőrséget, akik az alvázszám alapján beazonosították, hogy valóban a lopott Mercedesről van szó.

A rendőrség átvizsgálta az autót, amelyben több sokkoló dologra is bukkantak. A számos forgalmi engedély és céges bélyegző mellett találtak egy urnát, amelyben emberi maradványok voltak. Bár ezeket szakértővel megvizsgáltatták, nem merült fel bűncselekmény gyanúja.

A gyanúsított elmondta: az urnába egy hozzátartozója hamvait tette, és azért volt az autóban, mert szereti mindenhová magával vinni.

A férfit a VII. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő, majd kihallgatták nagyobb értékre elkövetett lopás és egyedi azonosító jellel való visszaélés bűntette miatt. A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették a férfit, és indítványozták a letartóztatását. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!