Krimi

2023.01.23. 06:44

Milliókra számíthat a börtönben az apagyilkos

Szilágyi István egykori háza elkelt, hiába volt a gyilkosa, a fia is számíthat az örökségre.

Forrás: Ripost

Sz. Péter kaphatja meg a szülei elárverezett házából fennmaradt összeget, ez körülbelül hatmillió forintot jelenthet. Az a férfi, aki jelenleg börtönbüntetését tölti, ugyanis megölte édesapját, Szilágyi Istvánt. A színész 2020. május 3-án vesztette életét – írja a Ripost.

Sz. Pétert tavaly november végén jogerősen is életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték. Ettől függetlenül is ő lett az örököse annak a háznak, amelyben megtörtént a tragédia. A színész özvegyének, Humenyánszky Jolánnak a halála óta patkányok és csótányok lepték el az épületet. A házra 30 millió forintos hitelt vettek fel, az ingatlan a színész özvegyének nevén volt, így Sz. Péter megörökölhette azt.

A bank nemrég tartotta meg az árverést, 27 millió forintról indult a licit. Végül a vevő 36 milliós leütésen jutott hozzá a telekhez. A Ripost megkérdezte az özvegy korábbi képviselőjét, mi történik egy ilyen vagy ehhez hasonló esetben. Dr. Tran Dániel, aki egyébként akkoriban ingyen vállalta el Joli néni képviseletét, elmondta, Sz. Péter a rácsok mögött is hozzájuthat az eladási ár és a hitelösszeg különbözetéhez.

Ez az a ház, ahol a tragédia történt

Egy ingatlan árverése esetén többnyire nem a követeléshez igazodik a kikiáltási ár. A becsértéknél 50 vagy akár 70 százalékkal is kevesebb lehet az összeg, ha például a bank vagy a követelés kezelője gyorsan akar a pénzéhez jutni. Ugyanakkor ha az árverésen befolyt összeg meghaladja a követelés mértékét, a fennmaradó rész a törvényes örököst illeti. Persze ki kell még fizetni az eljárás során felmerülő költségeket, és ha az érintett ingatlanon volt mondjuk közüzemi hátralék, de a többit át kell adni a jogosultnak – magyarázta az ügyvéd.

Így Sz. Péter akár milliókat is kaphat. Ugyanis a banki és egyéb tartozások összege 30 millió forint, a kezelési költség és egyéb jogosultságok összege pedig valószínűleg nem haladják meg a 6 milliós különbözet összegét. 

A börtönviseltek a kapcsolattartójukon keresztül kaphatnak pénzt, melyet a fogvatartott a bv-intézet által biztosított kiétkezés során felhasználhat, például szükségleti cikk vásárlására, telefonálásra, bv-tartozás rendezésére – írta meg a Ripost.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában