Krimi

2022.11.30. 11:45

Kutyák öltek meg egy idős nénit Somogyban

Egy férfi már rég úgy tartotta erős testalkatú kutyáit, hogy azok könnyen kijutottak a rossz állapotú drótkerítésen. Korábban is volt, hogy rátámadtak valakire, idén tavasszal azonban az eset tragédiával végződött.

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség azzal a férfival szemben, akinek a kutyái halálosan megsebesítettek egy idős asszonyt a Somogy megyei Csurgó közelében – áll a Főügyészség közleményében.

A kutyák már 2018-ban is megharaptak valakit, majd, mivel a gazdájuk nem javított a kerítése állapotán, idén márciusában ismét kijutottak a telekről, és az egyik közeli, nyitott kertben tevékenykedő, a hetvenes évei végén járó asszonyra támadtak, aki nem tudott védekezni. 

Az agresszív állatok szinte szétmarcangolták a végtagjait, és megsebesítették a fejét, valamint az egyik lábszárcsontját is eltörték. Az ebek támadását egy helyi lakos észrevette, aki elkergette a kutyákat, azonban az idős nő addigra olyan súlyos sérüléseket szenvedett el, hogy a kórházban elhunyt.

Az ügyészség a gondatlan elkövetésre figyelemmel felfüggesztett fogházbüntetést kért a kutyák gazdájára.

Forrás: Somogy Megyei Főügyészség

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!