Rémisztő éjszaka

2022.07.12. 05:55

Dráma a csendes utcában: porrá égett egy autóbusz Budapesten

Csak a szerencsén múlt, hogy minden utasnak sikerült idejében leszállnia arról a csuklós Volvo buszról, ami szombat hajnalban kigyulladt és porrá égett az Üllői út kispesti szakaszán.

Robbanásokra riadtak szombatra virradóan a Kispest egyébként csendes utcáiban lakók. Sokan megijedtek, nem tudták mire vélni a hangos durranásokat. Kiderült: a BKK népszerű 950-es éjszakai járata gyulladt ki, nyolcvan ember, köztük idősek is utaztak rajta – írja a Bors.

Hajszálon múlt, hogy nem történt tragédia, egy idős nénit például az egyik fiatal utas segített le a buszról, ami utána már hatalmas, nyolcméteres lángokkal égett – derült ki a legnagyobb közösségi háló Kispest csoportjában. A tűzoltók habos sugarakkal oltották a kigyulladt járművet, de addigra már porig égett. Az internetes csoportban több utas is leírta, mit érzett.

„Hát én a Népliget óta elkezdtem fura szagra felfigyelni, először azt hittem, hogy a telefonom forrósodott fel nagyon, de nem – írta Dani. – Nagyjából a gumi kidurranása előtt 10 perccel már égett szagot lehetett érezni. Aztán kb. a Lidlnél durrant egyet, nyomtam a vészjelzőt, előreordítottam, hogy meg kellene állni, mert ennek nem lesz jó vége, ja és még egy autós vagy tehergépjárműs is dudált, hogy valami baj van. És soha nem volt még ilyen érzésem, de amikor először durrant, akkor bennem volt az, hogy lehet itt végünk lesz…”

A füstölő busz sofőrje végül a következő megállóban szabályosan megállt. Hogy mitől gyulladt ki a busz, azt még nem lehet pontosan tudni, vizsgálják. A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) azonban úgy véli, elektromos hiba vezethetett a tragédiához:

„Ez nem gázbusz. A robbanás pl. a légtartály lehetett. Ez a kocsi is a 2-es metró felújításához 2004-2006 között vett 150 db-os Volvo flotta tagja, amelyből már több is leégett. Agyonhasznált kocsikról van szó, amelyeket már régen le kellett volna cserélni” – írták a Facebookon.

Borítókép: BM Katasztrófavédelem


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában