Tragédia

2022.04.05. 07:53

Öt ember meghalt, több mint tíz megsérült a reggeli mindszenti vonatbalesetben

Több ember meghalt és több megsérült, amikor vonat elé hajtott egy kisteherautó Mindszentnél kedden reggel – közölte a rendőrség honlapján.

A baleset valamivel 7 óra előtt történt Mindszent belterületén, a Déli utcai vasúti átjáróban. Egy kisteherautó a sínekre hajtott, ahol összeütközött a Szentesről Hódmezővásárhelyre tartó motorvonattal. 

 

 

A vonat az ütközés erejétől kisiklott. A balesetben öten a helyszínen meghaltak, több mint tíz ember megsérült.

Forrás: Donka Ferenc / MTI 

 

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek elmondta: a baleset helyszínére tíz mentőautó és egy mentőhelikopter érkezett.


Hozzátette: a balesetben öt férfi a helyszínen  életét vesztette, a mentők két férfit súlyos sérülésekkel  – fej- és végtagsérülésekkel – kórházba szállítottak. A vonaton 22 utas volt, közülük 11 szenvedett jellemzően zúzódásokat, őket megfigyelésre szintén kórházba vitték.

Forrás: Katasztrófavédelem

 


A szóvivő tájékoztatása szerint a baleset sérültjeit a szegedi, a szentesi, a hódmezővásárhelyi és a kecskeméti kórházakba szállították.

 

Az ütközés következtében a kisteherautó – amelyben heten utaztak, többen közülük egy család tagjai – megpördült, és mintegy 20 méterre a kereszteződéstől állt meg, félig lecsúszva a vasúti töltésről. A motorvonat kisiklott, oldalára borult, és 60 méterre az ütközés helyszínétől csúszott az árokba. A megpördülő teherautó két villanyoszlopot kidöntött.

Forrás: Donka Ferenc

A balesethez a hódmezővásárhelyi, a szentesi és a szegedi hivatásos, valamint a mindszenti önkéntes tűzoltókat riasztották. A műszaki mentést a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. 

Forrás: Donka Ferenc

A Mávinform közlése szerint a fénysorompó jól működött, a kisteherautó a tilos jelzés ellenére hajtott a vonat elé. A helyszínelés és a műszaki mentés miatt – várhatóan szerda reggelig – Szentes és Hódmezővásárhely között pótlóbuszok közlekednek.

Forrás: Donka Ferenc
Forrás: Donka Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!