Borzasztó

2022.04.12. 11:04

Önkívületi állapotban gyilkolta meg szüleit a budapesti férfi

Különös kegyetlenséggel végzett a két idős emberrel, még a nyomozó hatóság sem tudta kideríteni tettének okát.

A Fővárosi Törvényszéken áll bíróság elé a gyilkos, aki 2020 októberében, miután 68 éves édesanyja és 64 éves nevelőapja aludni mentek, elhatározta, hogy megöli őket. Magához vett egy 14 centis kést a konyhaszekrényből, és először nevelőapjára, majd anyjára támadt. A  vádirat szerint a férfi nem volt beszámítható állapotban, amikor a gyilkosságot elkövette - írja a Bors.

 

A szülők megpróbáltak a támadás elől elmenekülni, a nevelőapa azonban a sérülései következtében már a szobaajtónál összeesett. Az édesanyjának sikerült ugyan kinyitni a bejárati ajtót és segítségért kiáltott, de a tettes utána ment, becsukta az ajtót, majd ellökte a sértettet. Az idős emberek sérülései olyan súlyosak voltak, hogy mindketten még a helyszínen meghaltak.

 

A férfi órákig volt még halott szüleivel, majd felhívta keresztanyját és elmondta, mit tett. A 40 éves férfi végül maga hívta a 112-t, így a rendőrök a pestszentlőrinci lakásban fogták el. 

A nyomozás szerint a férfi kóros elmeállapotban volt, amikor elkövette a gyilkosságot, nem ismerte fel tettének súlyát, és nem is tudott rá magyarázatot adni.

 

Illusztráció: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!