Borzalom

2022.02.28. 11:09

Éveken át fojtogatta, verte, erőszakolta családtagjait a Veszprém megyei férfi

A 42 éves elkövető szexuálisan és egyéb bántalmazással is folyamatosan gyötörte feleségét, nevelt lányait és vér szerinti gyermekeit.

A Veszprém Megyei Főügyészség emberölési kísérlet, szexuális és kapcsolati erőszak, személyi szabadság megsértése és kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat a férfival szemben – derül ki Magyarország Ügyészségének közleményéből. 

A vádirat szerint az elkövető a feleségével, két nevelt lányával és hat közös gyermekükkel élt együtt. 2008–2009-től kezdődően a kiskorú gyermekeket napi szinten bántalmazta, félelemben tartotta, puszta kézzel vesszővel, szerszámnyéllel, járóbottal bántalmazta. A férfi a jelentős erőfölényét kihasználva a feleségét is többször bántotta, fojtogatta, nyakánál fogva megemelte és megrázta. 

 

A sértett ezek után nem tudott levegőt venni, légszomj lépett fel nála, nyelési nehézsége volt. A vádlott a cselekményével volt, hogy saját elhatározásból, de volt, hogy csak a gyermekek közbelépésére hagyott fel.

 

A férfi ezenkívül mind nevelt lányaihoz, mind a vér szerinti lány- és fiúgyermekeihez is szexuálisan közeledett, erőszakkal szexuális cselekmények eltűrésére kényszerítve őket. A vádlottól nemcsak a serdülőkorba ért, de még a kisebb, 12 év alatti gyermekei sem voltak biztonságban.

 

A férfi egyéb módokon is bántalmazta gyermekeit, így előfordult, hogy 12 éves fiúgyermekének csuklójához, majd nyakához egy 45 centiméter pengehosszúságú bozótvágó kés életlen felét szorította, máskor pedig az ásó fémlapjával ütött a sértett fejére, de volt, hogy mellkasára lépve szorította a padlóra.

 

Az ügyészség a vádiratában fegyházbüntetés és a közügyek gyakorlásától történő eltiltás kiszabására tett indítványt a Veszprémi Törvényszéknek azzal, hogy a bíróság állapítsa meg, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ügyészség indítványozta továbbá, hogy a bíróság végleges hatállyal tiltsa el minden 18 év alatti személlyel kapcsolatos foglalkozástól és tevékenységtől, kiskorú gyermekei feletti szülői felügyeleti jogát pedig szüntesse meg.

 

Illusztráció: 123RF

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!