Rendzavaró

2022.01.31. 14:00

Félbeszakította a misét, és megtámadta a papokat egy férfi Budapesten

Vádat emeltek egy 50 éves férfi ellen, aki a XII. kerületben bekiabálásokkal zavart meg egy gyászmisét, aztán rátámadt a plébánosra és a káplánra.

A fővárosi főügyész közlése alapján a vádirat szerint január 7-én délután a részeg férfi az XII. kerületi templomhoz ment, ahol körülbelül kétszáz hívő részvételével gyászmise zajlott - írja az Origo.

A férfi megállt a bejáratnál. Mivel trágár kifejezéseket kiabált, a plébános és a káplán megszakította a szertartást. Odasétáltak a férfihez és megkérték, hogy hagyja abba a trágár viselkedést és távozzon. A férfi közölte, hogy őt onnan senki nem küldheti el.

Miközben szidta őket, a plébános felé ütött, és megpróbált belerúgni. A testét ugyan nem érte el, de a ruháján a stólát és a szemüvegmadzagot elszakította. Ekkor a káplán a férfi és a plébános közé állt, akit a támadó mellkason vágott. 

Ekkor érkeztek meg a rendőrök, akik a kapitányságra vitték és gyanúsítottként hallgatták ki a részeget. Másnap, január 8-án, 18 órakor a férfi megint megjelent a templomnál. Az egyházat, a papokat és a keresztény közösséget sértő kifejezéseket kiabált. 

Ekkor érkezett meg a misére a káplán, akit a férfi felismert, és azzal fenyegette, hogy megveri. 

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség az 50 éves, büntetett előéletű férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal, valamint zaklatással vádolja, és vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban. A támadót letartóztatták. 

Illusztráció: 123RF

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!