Azonnal cselekedett

2021.12.29. 10:55

Hőse is volt a Baross utcai kisboltban történt halálos balesetnek

Tegnap leszakadt egy Baross utcai bolt galériája, a balesetben egy ember meghalt, többen megsérültek. A balesetnek azonban volt egy hőse is, aki megmentette egy ember életét.

Horváth Dániel fodrász, aki a közelben dolgozik, a baleset idejében épp kint tartott cigarettaszünetet, amikor meghallotta az iszonyatos zajt. A fodrász egy pillanatig sem tétovázott, azonnal a kisbolthoz rohant.

A vállammal kellett betolnom az ajtót, mert oda szakadt le a törmelék, nagyon nehezen nyílt ki - mesélte a lapnak.

Bekiabáltam, mindenki jól van-e, aztán láttam, hogy Józsi bácsi, a tulaj épp a pult mögött volt. Átmászott rajta,

 

a hátamra támaszkodott, s így húztam ki onnan, majd ráadtam a kabátomat. 

Ezután visszamentem még, hogy valakinek szüksége van-e segítségre, de erre már nem kaptam választ - mondta a fiatalember a Blikknek.

Mint kiderült, az egyik vevő nem élte túl a balesetet, a tűzoltók kihúzták a romok alól, a mentők pedig megpróbálták újraéleszteni, de a férfi életét már nem lehetett megmenteni. Sajtóértesülések szerint egy területi képviselő volt az áldozat, aki nem vásárolni érkezett a boltba, hanem üzletkötőként a munkáját végezte, amikor a tragédia történt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett emberölés vétség gyanúja miatt ismeretlen tettessel szemben - szakértők bevonásával - indított nyomozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!