Bulvár-celeb

2021.08.12. 18:00

Társa is lehetett annak a férfinek, aki kirabolta az újpalotai bankot

Augusztus 9-én egy eddig ismeretlen férfi fegyverrel, van annak utánzatával bement az egyik XV. kerületi bankba és kirabolta. Egy korábbi nyomozó állítja, hogy a rablónak lehetett egy társa, de akár az egyik alkalmazott is segíthetett neki.

Forrás: Origo

A rendőrség hajtóvadászatot indított egy ismeretlen személy ellen, aki augusztus 9-én délután bement az egyik XV. kerületi bankba

egy fegyverrel, vagy annak utánzatával és elrabolt 5 millió forintot. A férfi közel 40 percig lehetett bent a bankban, ahol bezárta az alkalmazottakat az egyik szobába.

Kátai Elek, korábbi nyomozó azt mondta a Tényeknek, hogy

a férfinek lehetett egy társa is, és az sem kizárt, hogy az egyik alkalmazott segített neki.

40 percig lehetett bent, ami egy maratoni bankrablás, ugyanis a nyomozó szerint 2-3 percnél nem szoktak tovább tartani a lebukás veszélye miatt.

A volt nyomozó azt is hozzátette, hogy a rabló korábban többször is járhatott a bankban, hogy felmérje a terepet.

Azt biztosan tudhatta, hogy aznap lesz készpénz a bankban, azt viszont nem, hogy pontosan mennyi. Sok információja lehetett a biztonsági rendszerről és a személyzetről is.

A rablás után női ruhában és szalmakalapban menekülhetett egy menetrend szerinti busszal.

A rendőrök már begyűjtötték a bank és a közeli kamerák felvételeit, de egyelőre nem sikerült elfogniuk a tettest – írja az Origo.

Címkék#bankrablás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!