Bulvár-celeb

2021.08.23. 09:20

Hiába menekült – Malagáról hoztak haza egy szökésben lévő bűnözőt

Ebben az évben már a 30. kiemelt körözött személyt fogták el a Nemzeti Nyomozó Iroda célkörözési nyomozói. Augusztus 20-án a malagai reptéren kattant a bilincs.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A 27 éves L. József rövid időn belül kétszer is a fejvadászok célkeresztjébe került.

2021. április 23-án bocsátott ki ellene európai elfogatóparancsot a Budakörnyéki Járásbíróság, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésének megalapozott gyanúja miatt.

A férfi, miután megtudta, hogy keresik, gyorsan elhagyta az országot és Horvátországba menekült, így az eljárást folytató hatóság részére elérhetetlenné vált. Ekkor kapcsolódtak be a rendőrség fejvadászai. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya a horvát rendőrség célkörözési egységeivel együttműködve, azonosította a tartózkodási helyét Horvátországban. A férfit 2021. április 29. napon Vir szigetén fogták el. Alapvetően ezzel az elfogott személy körözési ügye lezárult volna. Azonban nem így történt…

A horvát bíróság úgy döntött, hogy bizalmat szavaz L. Józsefnek, és a kiadatási eljárás befejezéséig engedélyezi számára, hogy szabadlábon tartózkodjon.

Ezt ő úgy „hálálta meg”, hogy 2021. június 23-án – immáron Horvátországból – ismételten megszökött és Spanyolországig meg sem állt. Úgy gondolta, hogy a törvény keze ott már nem éri el. Tévedett...

Hiába a nagyobb távolság, a célkörözési egység munkatársai itt is rátaláltak, és a spanyol kollégákkal együttműködve 2021. augusztus 20-án a malagai repülőtéren – immár másodszor – kattant a bilincs a szökevény kezén.

A férfi kiadatásáról a későbbiekben születik döntés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában