szörnyű látvány

2021.08.09. 08:06

100 tűzoltó harcolt a lángokkal: brutális tűz ütött ki a fővárosban (videó)

Hatalmas füstfelhő vonult át Budapest felett, még Vácon is lehetett látni.

Budapest, 2021. augusztus 9. Tûzoltók oltják a lángokat a fõváros VIII. kerületében, a Kerepesi úton, ahol egy raktár jellegû, egyszintes épület égett mintegy ezer négyzetméteren 2021. augusztus 9-én. A tûzhöz nagy erõkkel vonultak ki a fõváros hivatásos tûzoltói, akik a katasztrófavédelmi mûveleti szolgálat irányítása mellett, több oldalról támadva, tizenegy vízsugárral akadályozták meg a lángok továbbterjedését. MTI/Mihádák Zoltán

Forrás: MTI / Mihádák Zoltán

Fotó: Mihádák Zoltán

A fővárosi hivatásos tűzoltók eloltották a tüzet, és már az utómunkálatokat végzik a VIII. kerületi Kerepesi úti raktárban, amely még vasárnap este gyulladt ki – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

Az OKF azt közölte hétfőn, hogy öt vízsugárral, három magasból mentőre és egy lapos tetőre szerelt vízágyúval oltották el a lángokat a 3500 négyzetméteres, földszintes raktárépületben.

Kiemelték, hogy száz fővárosi tűzoltó mintegy húsz tűzoltó gépjárművel vonult a helyszínre, ahol az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett dolgoztak a tűz oltásán.

Fotó: MTI / Mihádák Zoltán
Fotó: MTI / Mihádák Zoltán
Fotó: MTI / Mihádák Zoltán

A munkálatokat nehezítette, hogy az épület tetőszerkezete fából készült, és gyorsan terjedtek a lángok, valamint gondot okozott az éjszaka feltámadt viharos szél is.

Megjegyezték, hogy a kitartó tűzoltási munkálatoknak köszönhetően sikerült megmenteni a lángoktól a két szomszédos épületet.

Az egységek elhúzódó utómunkálatokra készülnek, a beszakadt födém miatt a kisebb fellángolásokat, füstöléseket az életveszélyes épületen kívül szüntetik meg

- áll a közleményben.

Korábbi sajtóinformációk szerint a Főtaxi Kerepesi úti raktárja gyulladt ki. A Főtaxi az MTI-vel hétfőn délelőtt közölte, hogy az irodaházuk mögött gyulladt ki egy raktárépület, amely nem a Főtaxi használatában van. Hozzátették: a taxitársaság szolgáltatásaiban nincs fennakadás.

 

Fotó: Olvasói fotó
Fotó: Olvasói fotó
Fotó: Olvasói fotó

A hajnali oltásról videó is készült:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!