Krimi

2021.07.05. 15:48

Kardokkal támadtak egy férfira az utcán, nem sokon múlt a végzetes tragédia

A karján találták el, mert védte a fejét.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Apa és fia egy Borsod-Abaúj Zemplén megyei település egyik utcáján találkozott egy férfival, akivel haragudtak egymásra. Összevesztek, aztán egy karddal megvágták.

A vádirat szerint a két rokon 2019 októberének egy estéjén részegen sétálgatott egy borsodi kis településen. Összefutottak egy férfival, akivel régóta rosszban voltak. Összevesztek egymással, majd a náluk lévő díszkardokkal kezdtek fenyegetőzni. A férfi megijedt tőlük, ezért hátrálni kezdett az anyósa háza felé, de elesett.

Amikor megpróbált felállni, az apa odalépett, és az 1 méteres díszkardot a feje fölé emelte, majd lecsapott vele a férfi feje irányába. A férfi a kezével védekezett, így a kard a karjába vágott bele.

Az ütéstől megint a földre zuhant. A támadó fia is odalépett hozzá, és az apjához hasonlóan akart rátámadni az áldozatra. Az ő lábát sikerült kirúgnia, így nem találta el a karddal.

Mindezt végignézték a férfi rokonai, akik a segítségére siettek. Erre az apa és a fia elmenekült a helyszínről.

A férfinak 8 napon túl gyógyuló sérülései keletkeztek a karján. Ha nem védekezett volna a kezével, életveszélyesen is megsérülhetett volna.

Az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt emelt vádat a 39 éves férfi és 20 éves fia ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje az idősebbet börtönbüntetésre, a gyereke pedig kapjon felfüggesztettet – írja az Origo.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában