Bulvár-celeb

2021.07.01. 00:01

Most érkezett: kigyulladt egy szálloda Kőszegen (videó)

Egy négyszázötven négyzetméteres, régi hotel épületének tetőszerkezete kapott lángra a Vas megyei Kőszegen, a Felsőerdő úton

Forrás: Vas Népe / Horváth Balázs

Egy négyszázötven négyzetméteres, régi hotel épületének tetőszerkezete kapott lángra a Vas megyei Kőszegen, a Felsőerdő úton – írja a Katasztrófavédelem.

A vaol.hu információi szerint villámlás okozta a tüzet. A Vas megyei hírportál azt írja:

szerdán este egy nagy kiterjedésű szupercella haladt el Kőszeg mellett, eközben egy villám csapott le a kőszegi Panoráma körúton lévő régi, használaton kívül álló Panoráma hotel tetőszerkezetére.

Fotó: Vas Népe / Horváth Balázs

Egy férfi, aki a tűzoltókat értesítette a tűzről, elmondta, hogy nagy csattanást hallott a villámcsapáskor, ezután kiment az udvarra, hogy megnézze, hogy esett-e kár az ingatlanjában, ekkor vette észre a szomszédos hotel felső szintjén lévő ablakokon kicsapó füstöt. Azonnal értesítette a tűzoltókat.

A helyi önkormányzati tűzoltók kivonultak és megkezdték a lángok eloltását. A tűzoltáshoz segítséget kértek több környékbeli csoporttól is. A szombathelyi, a sopronkövesdi, a sárvári hivatásos, továbbá a kőszegi, a horvátzsidányi és a kőszegdoroszlói önkéntes tűzoltókat is. A lángok mihamarabbi eloltásához pedig a helyszínre tart a katasztrófavédelem műveleti szolgálata is.

 

A tűzoltók csak légzőkészülékben tudnak a felső szintre bemenni. A vaol. információi szerint személyi sérülés nem történt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!