Ország-világ

2021.06.29. 21:54

Baleset történt az Operettszínházban, mindenki jól van

A Magyar Nemzet tudomására jutott, hogy a Budapesti Operettszínház Hegedűs a háztetőn című előadásának múlt heti főpróbáján sajnálatos baleset történt.

Harminchat év után óriási sikert aratva tért vissza a Hegedűs a háztetőn című musical a Budapesti Operettszínház színpadára, a premieren a közönség felállva tapsolt. Az előadás az évad zárása előtt több időpontban is látható lesz a teátrumban, míg július végén a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon is meg lehet nézni. Mint azt lapunk korábban már megírta, a Bozsik Yvette rendezte Hegedűs a háztetőn különleges zenei világával és keserédes humorával szólítja meg a nézőket, miközben mély, elgondolkodtató történetet mesél el egy XX. század eleji zsidó és orosz közösségről, amelynek életét a vallás és a tradíciók határozzák meg – írja a Magyar Nemzet.

„A darab legfontosabb üzenete az egység, amely a jelmezeken is tükröződik” – mondta a lapnak egy korábbi interjúban Berzsenyi Krisztina, aki egyebek mellett a Marica grófnő, a Vidnyánszky Attila által rendezett Bánk bán és a Nemzeti Színházban nemrég bemutatott Rómeó és Júlia csodálatos jelmezeit tervezte, ráadásul több mint huszonöt éve dolgozik együtt Bozsik Yvette-tel.

A díszlettel viszont nem volt ilyen szerencséje a színháznak. A lap tudomására jutott, hogy az előadás múlt heti főpróbáján sajnálatos baleset történt. A felmerülő kérdésekkel megkeresték a színházat, ahol elmondták, hogy egy, a forgószínpadról ledőlő díszletelem megsebesítette a balettkar két táncosát. Hozzátették, hogy a balesetet dokumentálták, videófelvétel rögzítette. Közlésük szerint a táncosok egyike könnyebb, másikuk súlyosabb sérülést szenvedett, orvosi tanácsra jelenleg fűzőt visel.

Kiemelték, hogy mindkét sérült azonnal szakszerű, a legmagasabb szintű, teljes körű szakorvosi ellátásban részesült, amelyről a baleset idején is a helyszínen tartózkodó Kiss-B. Atilla, az Operettszínház főigazgatója személyesen gondoskodott. A sérültekkel azóta is napi kapcsolatban áll, mindkettejük állapota kielégítő. A baleset nem akadályozta sem az előadás bemutatóját, sem a további próbafolyamatot, sem az Operettszínház működését – tájékoztatták a lapot.

A sérültek ellátását követően a teátrum vezetése azonnal vizsgálóbizottság felállítását rendelte el dr. Gulyás Richárd, a Budapesti Operettszínház ügyvezető igazgatójának vezetésével, vezetői szinten az érintett területek legszélesebb körének bevonásával. Hangsúlyozták, hogy a felelősség megállapításának céljából elrendelt vizsgálat jelenleg is folyamatban van, annak lezárultáig a színháznak nem áll módjában további információt nyújtani, és elmondták azt is, hogy a baleset érintettjeitől nem rendelkeznek engedéllyel nevük nyilvánosságra hozatalához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!