Időjárás

2022.08.18. 15:30

Jön még egy brutális hőhullám pénteken, mielőtt alábbhagy a kánikula

Csütörtök délután és az éjszaka nagyobb részén többnyire derült vagy gyengén felhős, száraz idő várható. Pénteken a hajnali óráktól nyugat felől egyre több és vastagabb felhőtömb sodródik fölénk, a Tiszántúlon várható a legtöbb napsütés. Ott csapadék továbbra sem valószínű, ugyanakkor főleg a nap második felében előbb a nyugati, majd a középső tájakon is egyre többfelé számíthatunk heves záporra, zivatarra, helyenként felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. 

Csütörtökön a délnyugati, déli szelet a Dunántúlon, pénteken a délkeleti, majd a nyugat felől nyugatira, északnyugatira forduló szelet már nagyobb területen kísérhetik élénk, erős lökések. Zivatarok környezetében azonban viharos, erősen viharos szélrohamok is előfordulhatnak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 19 és 24 fok között várható, csupán a szélvédett, hidegre érzékeny helyeken lehet ennél hűvösebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken jobbára 34 és 40 fok között valószínű, de elsősorban a Nyugat-Dunántúlon ennél alacsonyabb értékeket is mérhetnek.

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!