Mennyibe kerül a szállás?

2023.04.26. 10:24

Még népszerűbb lett Horvátország, sokan már szervezik a tengerparti nyaralást

Horvátország évek óta a legnépszerűbb külföldi úti célok között van, a legfrissebb adatok szerint idén majdnem kétszer annyian keresnek szállást az Adria partján, mint tavaly. De mennyibe kerül egy éjszaka és melyek a legnépszerűbb szállástípusok? Cikkünkből kiderül!

Idén tovább nőtt a horvát tengerpart népszerűsége a nyaralók körében

Forrás: Shutterstock

Idén nőtt a horvát tengerpart népszerűsége: április 20-ig 81 százalékkal több foglalást tettek a magyarok, mint egy évvel korábban a Szallas.hu saját adatai alapján. Mint írják, 

a legnépszerűbb szállástípus az apartman, a Horvátországba utazó válaszadók 45 százaléka választja.

Mennyibe kerül egy éjszaka Horvátországban? 

Kelemen Lili, a Szallas.hu sajtószóvivője ismertette: a foglalási adataik szerint az idei szezonban (június–szeptember) egy főnek egy éjszaka átlagosan 12 ezer forintba kerül Horvátországban. A félpanzió iránt a legnagyobb a kereslet, ez 44,3 százaléka a foglalásoknak, jóval kevesebb a kizárólag reggelit kérők aránya, 17,8 százalékos, és 2 százalék választja a teljes ellátást.

Ezek a legnépszerűbb úti célok

A felmérés szerint az előző évekhez hasonlóan az Isztriai-félsziget, a Krk-sziget és a Dalmácia-Split régió a legvonzóbb úti cél.

Az ár mellett az ingyenes lemondás, az előleg nélkül foglalható opciók és a nagyszámú pozitív vendégértékelés alapján döntenek, és sokan keresik a magyarul beszélő szállásadókat

– közölte a Szallas.hu.

A Szallas.hu cégcsoport weboldalain keresztül a 2022 júniusával zárult évben több mint egymillió foglalás történt, 200 millió euró összértékben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában