48 órás leállás

2022.08.12. 21:01

Nem nyitnak ki a Független Benzinkutak Szövetségének tagjai augusztus 19-20-án

Nem nyitnak ki a Független Benzinkutak Szövetségéhez (FBSZ) tartozó és támogató benzinkutak augusztus 19-20-án, az intézkedés 500-600 kutat érint - közölte az FBSZ pénteken.

A közlemény szerint a szövetség pénteken tartott online közgyűlést és a tagság 100 százaléka támogatta az akciót, azaz a kutak kétnapos leállását, élve a jogszabályban rögzített 48 órás leállási lehetőséggel. Ezzel akarják felhívni a figyelmet arra, hogy sok ezer magyar család megélhetése ellehetetlenül önhibáján kívül 2021 november óta.

A kutak leállását a kialakult ellátási hiányokkal, bizonytalanságokkal és a ki nem fizetett anyagi támogatásokkal indokolták. Ugyanis a Mol 50 százalékra csökkentette a kiszolgálási volument a kutjaik részére, ezért nem tudják megfelelő módon kiszolgálni a vevőiket. Ráadásul a jogszabályban rögzített állami támogatást idén júliusban még nem kapták meg, illetve nincsenek információik arról, hogy az augusztusi kifizetés mikor várható.

Az FBSZ-hez 400 cég csatlakozott, ami 500-600 kutat jelent. A kutak leállásáról szóló akcióhoz a csatlakozás önkéntes alapú - olvasható az FBSZ közleményében.
 

Címkék#üzemanyag

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában