Komoly kérdés

2022.06.28. 07:41

Szijjártó Péter: filozófiai alapon nem lehet megoldani a földgáz-ellátást

A külgazdasági és külügyminiszter az orosz földgázról való leválásról beszélt.

Hallgattam az energiaügyekért felelős kollégákat, amikor arról beszéltek, hogy jövőre már nekik nem kell orosz földgáz, mert ők már innen-onnan kiváltották. Összeadtam a kapacitásokat és mennyiségeket és pontosan tudtam, hogy a másik végén nincs annyi forrás, illetve a forrás és a címzett között nincs szállítási útvonal – mondta a külgazdasági és külügyminiszter egy rádiós interjújában.

Kell, hogy legyen eladó, kell hogy legyen elegendő mennyiségű földgáz, kell hogy legyen szállítási útvonal, kell hogy legyen cső, kell hogy legyen hajó.

Ezek mind olyan kérdések, melyeket nem lehet filozófiailag vagy kommunikációsan megoldani – fejtette ki véleményét Szijjártó Péter.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszél Melanie Huml bajor európai és nemzetközi ügyekért felelős tárca nélküli miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatón a Magyar-Bajor Vegyes Bizottság ülése után a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2022. június 23-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában