Ukrán válság

2022.03.01. 15:00

Az építőipar foglalkoztatással is segítené az ukrajnai menekülteket

Az építőipar valamennyi alapszakmájában szakmunkás és mérnök-hiány van, ami a menekültek bevonásával is mérsékelhető, ezért az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) a tagszervezetei közreműködését kérte az orosz-ukrán háború miatt Magyarországra menekültek átmeneti foglalkoztatásához - közölte az ÉVOSZ kedden.

Kiemelték, az átmeneti vagy tartós foglalkoztatás a menekültek számára is esély a normális életvitel kialakításához, folytatásához.   

A munkavállalás lehetőségét a szakszövetség azzal segíti, hogy a munkaadók figyelmébe ajánlja az érdeklődőket, akik az [email protected] e-mail címen vagy a (+36-1) 201-0333 telefonszámon jelentkezhetnek. Az ügyben érintett ukrajnai menekültek elérhetőségét pedig az ÉVOSZ továbbítja a tagszervezetei felé.   

Az ÉVOSZ építőipari kivitelező, tervező és mérnöki szolgáltató tagvállalkozásai az ország egész területén dolgoznak. A harmadik országból érkező munkavállalókat jellemzően szakmunkás és betanított munkás munkakörben foglalkoztatják, az élőmunkaigényes építkezéseken vannak jelen.

Borítókép: illusztráció

Címkék#menekültek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!