Hanyagság

2021.12.29. 10:08

Több mint 40 tonna lejárt élelmiszert vont ki a Nébih a forgalomból (videó)

A hivatal szerdai tájékoztatása szerint a termékek között 5-6 éve lejárt élelmiszerek is akadtak.

Több mint 40 tonna lejárt élelmiszert vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy Pest megyei telephelyen, miután egy vállalkozás több raktárát is ellenőrizte.

A hivatal szerdai tájékoztatása szerint a termékek között 5-6 éve lejárt élelmiszerek is akadtak.

 

A helyszínen készült fotó

Forrás: Nébih

A törökbálinti székhelyű Everest Top Trading 2014 Kft. több napon át tartó ellenőrzése során 419 tétel, összesen 40 531 kilogramm, forgalmazásra szánt, lejárt fogyaszthatósági és minőségmegőrzési idejű élelmiszert találtak az ellenőrök. A termékek között volt például 2015-ben lejárt kakaó, 2016-os minőségmegőrzési idejű cukorka, tortabevonó, süteménymáz, húsleveskocka, 2017-ben lejárt sütőpor, tortadara, de 

előfordultak több hónapja lejárt fogyaszthatósági idejű állati eredetű élelmiszerek is.

 

Az eljárás során a hatósági ellenőrök a jogsértő termékek forgalomba hozatalát azonnali hatállyal megtiltották, elrendelték azok forgalomból való kivonását, valamint hatósági zár alá helyezését. Az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van - közölte a Nébih.

 

Borítókép: illusztráció. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei munka közben 2017. május 17-én. (Máthé Zoltán/MTI) 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában