gyorsabb reagálás

2021.10.11. 11:04

Jelentős egészségipari beruházást támogatott a kormány (videó)

A pénzügyminiszter hangsúlyozta, Magyarországnak képesnek kell lennie a védekezésben használt eszközök kellő mennyiségű gyártására.

Több mint 4,4 milliárd forintból fejlesztette gyártását a magyar tulajdonú MouldTech Systems Kft., a zalaegerszegi beruházást a kormány több mint 3,5 milliárd forinttal támogatta – közölte a pénzügyminiszter a közösségi oldalán hétfőn.

Varga Mihály a Facebook-oldalára feltöltött videóban elmondta: a cél az, hogy a szerszámgyártó cég szükség esetén képes legyen gyorsan reagálni egy-egy egészségügyi hiánytermék előállításával.

A pénzügyminiszter hangsúlyozta, Magyarországnak képesnek kell lennie a védekezésben használt eszközök kellő mennyiségű gyártására.

„Ebben partnerre találtunk a magyar ipar szereplőiben, amelyek világszínvonalon képesek az eszközök gyártására, erről szól az Egészségipari támogatási program” – mondta a miniszter.

Összesen 83 egészségipari beruházás valósul meg 86 milliárd forint értékben, a kormány 66 milliárd forintos támogatásával. Ezek közül 41 már elkészült, a megvédett munkahelyek száma meghaladja az 5700-at – ismertette a pénzügyminiszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában