2351 település pályázott

2021.10.20. 20:05

Idén is kapnak tűzifát a rászorulók

Az idén is ötmilliárd forintos keretre pályázhattak az önkormányzatok a szociális tüzelőanyag-programban, a lehetőséggel 2351 település élt – ismertette szerdán Dányban a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára.

Debrecen, 2013. október 11. Fát darabol láncfûrésszel egy munkás a Debrecenhez tartozó Haláp térségében 2013. október 11-én. A Nyírerdõ Zrt. Debreceni Erdészetének munkatársai megkezdték a szociális tûzifának való erdõ kitermelését. Október 15-ig igényelhetik az önkormányzatok a tûzifavásárláshoz kapcsolódó kormányzati támogatást, amelynek összege idén 2 milliárd forint. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Pogácsás Tibor elmondta: a pályázatok beadási határideje augusztus 31. volt, a rászorulóknak február 15-éig meg kell kapniuk a támogatást.

Pintér Sándor belügyminiszter 2011-ben döntött arról, hogy a minisztérium a saját keretéből tüzelőanyag-támogatást biztosít az 5000 lakosúnál kisebb településeken élő rászorulóknak – idézte fel az államtitkár.

Idén 2351 település pályázott keményfára, 217 barnakőszénre, 43 pedig puhafára

- közölte az államtitkár.

Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért felelős államtitkára arról beszélt, hogy Magyarország tűzifa-ellátása a 2021-2022-es fűtési szezonra biztosítva van. Az ország kétmillió hektárnyi erdőjében megtermelt hárommillió köbméter tűzifa áll ugyanis a lakosság rendelkezésére.

Hozzátette: Magyarország erdőinek élőfakészlete 400 millió köbméterre tehető, és minden évben 13 millió köbméterrel gyarapszik, amelyből évente 5-5,5 millió köbméternyit termelnek ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában