A belépés díjtalan

2021.08.06. 10:09

Magyarországon tartják a guppi haltenyésztők Európa bajnokságát és kiállítását

Magyarországon tartják a guppi haltenyésztők Európa bajnokságát és kiállítását augusztus 5-7. között, a paksi nemzetközi versenyre mintegy 70 tenyésztő több mint 120 halpárral nevezett 8 országból – közölte Pasaréti Gyula, az Akvaristák Magyarországi Egyesületének (AME) elnöke.

Az érdeklődők augusztus 7-én, a lakosság számára nyilvános programon nézhetik meg a díjazott halakat, konzultálhatnak a tenyésztőkkel. A belépés díjtalan, a rendezvény a kiállított versenyhalak aukciójával zárul, melyen a hobbi iránt érdeklődők is részt vehetnek – tájékoztatott az egyesület.

Az Akvaristák Magyarországi Egyesülete közleményében felidézi, hogy Európában több évtizedes hagyománya van a guppi szabványok szerinti tenyésztésének, az első versenyt 1954-ben, Németországban szervezték, több ezer résztvevő jelenlétében. A magyar versenyguppi-tenyésztők száma az utóbbi években jelentősen emelkedett, teljesítményük felkeltette a nemzetközi szakma figyelmét, ennek köszönhető, hogy 2021-ben ismét megkapta az Európa bajnokság szervezési lehetőségét az Akvaristák Magyarországi Egyesülete.

Az egyesület adatai szerint Magyarországon néhány száz vállalkozás foglalkozik díszhal-tenyésztéssel, ugyanakkor a díszhalas hobbinak több tízezres tábora van. Európában versenyzéssel, versenyguppik tenyésztésével több száz tenyésztő foglalkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában