1,7 milliárdos beruházás

2021.07.19. 18:00

Új logisztikai üzemet épít Miskolc-Alsózsolcán a Magyar Posta

Mintegy 1,7 milliárd forint értékű beruházással épít új logisztikai üzemet Miskolc-Alsózsolca Ipari Parkban a Magyar Posta. Az üzemcsarnok átadása a jövő év elején várható és 2022 folyamán automata csomagszortírozó rendszert is telepítenek a depóba – közölte a posta az MTI-vel hétfőn.

Az új üzem zöldmezős beruházással épül, és a jelenleginél háromszor nagyobb alapterületű lesz, bruttó 4747 négyzetméter, mely magában foglalja az üzemcsarnokot, az irodákat és a szociális helyiségeket, emellett további 12 100 négyzetméter kiterjedésű lesz a külső burkolt területet.

Jelenleg az alapozási munkálatok zajlanak.

A közlemény szerint Juhász Edit nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és közműszolgáltatásokért felelős államtitkár elmondta: az alapkőletétel újabb fontos mérföldköve a Magyar Posta stratégiai jelentőségű MPL+ logisztikai projektjének, amely a társaság versenyképességének megőrzése, valamint csomaglogisztikai rendszerének modernizálása érdekében indult. A magyar állam mint tulajdonos részéről elvárás a Magyar Posta felé, hogy a belföldi csomagpiac elsőszámú szolgáltatójává váljon. Éppen ezért minden eszközzel támogatják a társaság törekvéseit, amelyek a logisztika fejlesztésére, a szolgáltatás- és termékportfolió megújítására irányulnak.

Észak-Magyarország egyik kiemelkedő forgalmú üzeme a miskolci. Az üzem 2020-ban csaknem 2 millió csomagot dolgozott fel, és mintegy 450 ezer csomagot kézbesített, ami azt jelenti, hogy naponta átlagosan csaknem 2000 küldeményt kézbesítettek. Az üzem látja el csomaglogisztikai szolgáltatással Borsod-Abaúj-Zemplén megye 358 településének csaknem 700 ezer lakosát.

Csöbör Katalin, a térség fideszes országgyűlési képviselője hangsúlyozta:

a fejlesztés nemcsak Alsózsolca, hanem a térség érdekeit is szolgálja majd.

Borsod megyében soha nem látott mértékű infrastrukturális fejlesztés zajlik jelenleg, amely a Magyar Posta mindennapi munkájára is kihatással lehet, hiszen az utak átadását követően lerövidülhetnek a kézbesítési idők. Hamarosan átadják a Miskolc-Kassa autópályát, épül az Y-híd projekt, Szirmabesenyőnél egy körforgalom épül, néhány nappal ezelőtt pedig újabb miskolci úthálózat-fejlesztési javaslatát támogatta a kormány – ismertette.

A depóépítések a Magyar Posta MPL+ programjának részei; az MPL+ 2019 és 2022 között mintegy 50 milliárd forintból újítja meg a postai logisztikai infrastruktúrát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában