teljes körű

2021.06.06. 09:10

Elindult a Magyar Államkincstár új számlavezető rendszere

Az ügyfelek a fejlesztésnek köszönhetően a hazai banki elvárásoknak megfelelő versenyképes szolgáltatási szinten és kondíciókkal tudják pénzforgalmukat intézni.

Elindult a Magyar Államkincstár (MÁK) új, multi-devizás számlavezető rendszere; június 1-től az államháztartásról szóló törvényben meghatározott önkormányzati és egyéb pénzforgalmi számlatulajdonosok teljes körű számlavezetése már az új rendszerben történik – közölte a MÁK.

Bugár Csaba elnök a közleményben ismertette, ezzel a lépéssel több mint 2500 ügyfél 9100 számláját már az új rendszerben tartják nyilván. Az ügyfelek a fejlesztésnek köszönhetően a hazai banki elvárásoknak megfelelő versenyképes szolgáltatási szinten és kondíciókkal tudják pénzforgalmukat intézni – tette hozzá.

A 14,791 milliárd forintos projekt a Széchenyi 2020 program része, középpontjában a hatékony működés kialakítása, a mindenkori jogszabályoknak való teljes körű megfelelés, a változó jogszabályi környezetre való rugalmas és gyors reagálás, valamint a társadalmi elvárásoknak való megfelelés áll – írta a MÁK.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában