Ország-világ

2021.04.14. 12:08

Újabb 30 milliárd forinttal támogatja a kormány a versenyképesség növelését (videó)

Újabb 30 milliárd forintos keretösszeggel folytatja a kormány a versenyképesség növeléséhez szükséges programot – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a közösségi oldalán megosztott videóban.

Szijjártó Péter úgy fogalmazott, sok más országgal ellentétben

Magyarországon sikerült meggátolni azt, hogy a világjárvány következtében tömeges munkanélküliség jöjjön létre.

Ehhez szükség volt arra, hogy a kormány támogatást nyújtson a magyarországi vállalatoknak több mint 800 milliárd forintnyi beruházáshoz – tette hozzá.

A program sikerét látva most újabb 30 milliárd forint értékben nyújt támogatást a kormány kapacitásbővítő, a hatékonyságot és a termelékenységet javító beruházásokhoz azoknak a vállalatoknak, amelyek

elkötelezik magukat, hogy továbbra sem bocsátanak el senkit a munkavállalóik közül

- fűzte hozzá a miniszter.

A 30 milliárd forintnyi keretösszegből 1,8 millió eurónyi támogatást nyújtanak vállalatonként, ami a teljes beruházás egyötödét jelentheti. Ez alól kivételt képez hét olyan megye, ahol a gazdasági fejlettség az országos átlaghoz képest elmaradt – fejtette ki a miniszter, hozzátéve, hogy ezekben az országrészekben a beruházás összegének egyharmadát állja a kormány programja.

„A legfontosabb célunk az, hogy a magyar emberek munkahelyeit megvédjük, illetve az elveszett munkahelyek helyett újakat hozzunk létre”

- hangsúlyozta Szijjártó Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!