aktívabb szerep a kkv-knak

2021.03.03. 09:35

Új termékkel készül régiós szerepre a Budapesti Értéktőzsde

Új termékeket készül piacra vinni a Budapesti Értéktőzsde, amely a régiós tőzsdék szorosabb együttműködésében is vezető szerepet tervez vállalni – mondta Végh Richárd, a tőzsdeüzemeltető vezérigazgatója a Világgazdaság szerdai számában megjelent interjúban.

A vezérigazgató a lapnak azt is elmondta, hogy több cég tervezi a tőzsdére lépést, és a BÉT Mentor programban részt vevőkre is számíthatnak, így az idén legalább hat új bevezetés valósulhat meg a részvénypiacon, és ennél jóval több kibocsátás lesz a kötvénypiacon.

A kötvények névértéke a szabályozói előírás szerint legkevesebb százezer euró lehet, ám mivel bekerülnek intézményi portfóliókba, áttételesen a kisbefektetők is hozzájuthatnak ezekhez – ismertette a lap kérdésére. Jelezte azt is: a közeljövőben terveznek egy olyan indexet indítani, amely követi a kötvények árfolyammozgását, ez pedig megalapozhatja olyan további termékek piacra dobását, amelyekkel könnyebben hozzáférhetők lesznek ezek a papírok.

A felülvizsgált stratégia további új elemei közül kiemelte, hogy a BÉT még aktívabb szerepet szeretne vállalni a kkv-k tőkepiaci segítésében, a zártkörű tranzakciókban, tovább bővítenék a BÉT 50 üzleti klubot és az ELITE-es cégek számát.

A befektetői oldalon folytatni akarják az edukációt, a BÉT nem titkolt célja, hogy egyfajta tőkepiaci tudásközponttá is váljon.

Arra a kérdésre, hogy mikorra lehet a BÉT papírjainak tőzsdei megjelenésére számítani, Végh Richárd azt mondta: megkezdték a technikai előkészületeket – például az IFRS-re történő átállás, a belső folyamatok felülvizsgálata –, és a jelen állapotok szerint reálisnak tűnik a 2022-es kibocsátás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában