fake news

2021.03.26. 12:22

Pénzügyminisztérium: félrevezető hírekkel támadják a turizmus fejlesztését

Félrevezető hírekkel támadják a turizmus fejlesztését egyes sajtóorgánumok, kifogásolva az induló beruházásokat, miközben a kormány pályázata a járvány miatt veszteségeket elszenvedő hazai turizmust támogatja több száz munkahely megvédésével és létrehozásával – hívta fel a figyelmet a Pénzügyminisztérium (PM) a közösségi oldalán közzétett pénteki bejegyzésben.

Kiemelik: ahogyan azt március elején Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentette,

a járvány utáni újraindulást segítve 8 milliárd forintnyi turisztikai beruházás valósul meg Pest megyében a kormány 4,3 milliárd forintos támogatásával.

Nyolc új panzió építése kezdődik meg és 9 szállodában indulnak fejlesztések. „Egyes portálok ma reggeli írásaikban mégis kifogásolták az induló beruházásokat” – írták.

Ezzel szemben tény, hogy a pályázat a járvány miatt veszteségeket elszenvedő hazai turizmust támogatja.

A beruházásokkal összesen 410 szállodai szobát újítanak fel, 90 új szállodai- és 130 új panziószoba jön létre, jelentősen javítva ezzel a szálláshely-kínálatot a térségben. A beruházások több száz munkahelyet védenek meg és hoznak létre a kivitelező cégeknél és a felújított szálláshelyeknél – húzta alá a tárca.

Kifejtik: Pest megye az uniós előírások miatt lényegesen kevesebb fejlesztési forráshoz jut, a kormány ezért indított célzottan olyan pályázatot, amely a térség beruházásait segíti. A beérkezett pályázatok értékelését Pest Megye Önkormányzata és a Pénzügyminisztérium egymástól függetlenül, az előírásoknak megfelelően végzi, a döntésben részt vesz a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Magyar Államkincstár is.

„A pályázat nélkül ezek a fejlesztések nem tudnának megvalósulni, így akik ezeket a beruházásokat támadják, az érintett 11 települést, több száz munkahelyet és a térség turizmusát támadják” – olvasható a bejegyzésben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában