Foglalkoztatás

2021.03.08. 13:42

A home office lehet az egyik leghatásosabb védekezési eszköz

„A home office alkalmazása is segíti a járvány megfékezését, ezért arra kérjük a cégeket, hogy tegyék lehetővé munkatársaik számára az otthoni munkavégzést” – mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára.

A minisztérium hétfői közleménye szerint az államtitkár arra kérte a munkáltatókat, hogy minél több kollégájuk számára biztosítsák az otthoni munkavégzés lehetőségét.

Minél kevesebb a találkozás, annál nehezebben tud terjedni a járvány, ezért nagyon fontos, hogy aki csak teheti, otthonról dolgozzon.

A home office nemcsak a járvány lassítása miatt fontos, de sok családban így az óvodás, iskolás gyerekeket sem kell másra bízni, velük maradhatnak a szülők – tette hozzá a miniszterhelyettes.

Schanda Tamás emlékeztetett:

„ahhoz, hogy nyitni tudjunk, most zárnunk kell. Mindenkire szükség van a járvány elleni küzdelemben. Kérjük, hogy tartsák be a szabályokat, mert csak így, együtt sikerülhet”

– mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában