védelem

2021.02.14. 10:41

Hazánkban a legkiterjedtebb a mezőgazdasági kockázatkezelés

Február elseje óta már csatlakozhatnak a gazdák az új mezőgazdasági krízisbiztosítási rendszerhez.

Hortobágy, 2021. január 17. A Hortobágyi Nonprofit Kft. kungyörgyi majorjában születnek a magyar szürkemarha borjak. Az ellés március végéig tart, január közepéig 120 borjú a szaporulat. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.

Forrás: MTVA/Bizományosi

Fotó: Oláh Tibor

Az Európai Unió tagállamai közül Magyarországon működik a mezőgazdasági kockázatkezelés legkiterjedtebb rendszere: 2012-től megújult az agrárkárenyhítés és növénybiztosítási díjtámogatás, 2018 óta üzemel az országos lefedettségű jégkármérséklés, idén pedig a mezőgazdasági krízisbiztosítás is elérhetővé vált – hangsúlyozta az Agrárminisztérium közlése szerint Nagy István.

Az agrárminiszter felidézte:

a mezőgazdasági kockázatkezelési rendszer kiépülésével, valamint az agrártárca és a biztosítók több mint kilencéves példaértékű összefogásának eredményeképp folyamatosan nő a termelői öngondoskodás.

A kockázatkezelési rendszer eszközei egymással összhangban és egymást erősítve működnek a leghatékonyabban – emelte ki Nagy István.

Februártól csatlakozhatnak önkéntesen a gazdák a mezőgazdasági krízisbiztosítási rendszerhez, amely a termelők bármilyen okból bekövetkezett, harminc százalékot meghaladó jövedelemkiesését kompenzálja. Az EU-ban egyedülálló rendszer elsősorban az állattenyésztési ágazatokban tevékenykedőknek nyújt újfajta védelmet – írja a Magyar Nemzet.

Borítókép: A Hortobágyi Nonprofit Kft. kungyörgyi majorjában születnek a magyar szürkemarha borjak. Az ellés március végéig tart, január közepéig 120 borjú a szaporulat. Hortobágy, 2021. január 17.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában