Rijekát nem érintette

2020.12.29. 21:34

Mol: a földrengés nem veszélyeztette az INA olaj- és gáztermelését

A horvátországi újabb, a korábbiaknál erősebb, 6,3-as magnitúdójú keddi földrengés nem veszélyeztette sem az INA horvát olajipari vállalat olaj- és gáztermelését, sem pedig a finomítást, a logisztikát, illetve a nagy- és kiskereskedelmi tevékenységet – közölte a Mol Zrt. kommunikációs irodája kedden.

A közleményben kihangsúlyozták: az INA Downstream 2023 New Course elnevezésű transzformációs programjának megfelelően

az INA minden, horvátországi kőolaj-feldolgozással kapcsolatos tevékenységét a rijekai finomítóba központosította.

A sziszeki (Sisak) telephelyet ipari területté alakítja át, amelyben fenntartható tevékenységek (logisztikai hub, bitumen előállítás, fotovoltaikus erőmű), valamint várhatóan biofinomító kap helyet – tették hozzá.

A földrengés csak kisebb károkat okozott a sziszeki telephely épületeiben, Rijeka viszont kívül esett a rengés hatósugarán. A piac ellátása garantált és biztonságos

- emelték ki.

A földrengés epicentruma Zágrábtól 46 kilométerre, a közép-horvátországi Petrinja közelében volt, Sziszektől 12 kilométerre.

Hétfőn kora reggel egy 5,2-es erősségű földrengés rázta meg ugyanezt a területet, amelyet másfél órán belül egy 4,7-es és egy 4,1-es erősségű földmozgás követett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában