Ország-világ

2020.09.18. 12:30

Szijjártó Péter: erős nemzeti vállalkozások nélkül nincs erős nemzetgazdaság (videó)

A V-Híd Építő Zrt. születésnapi ünnepségén működés közben mutatták be azt a korszerű vasútépítő gépsort, amelyből összesen három van Európában, és most először került belőle egy 100 százalékos magyar tulajdonba.

Debrecen, 2020. szeptember 18. Kósa Lajos fideszes országgyûlési képviselõ, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Mészáros Lõrinc, a V-Híd Építõ Zrt. tulajdonosa (b-j) a V-Híd Építõ Zrt. gépbemutatóval egybekötött születésnapi rendezvényén Debrecenben 2020. szeptember 18-án. Az ünnepségen mûködés közben mutatták be azt a korszerû vasútépítõ gépsort, amelybõl összesen három van Európában, és most elõször került belõle egy 100 százalékos magyar tulajdonba. MTI/Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Erős nemzeti vállalkozások nélkül nincs erős nemzetgazdaság – mondta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken Debrecenben, a V-Híd Építő Zrt. gépbemutatóval egybekötött születésnapi rendezvényén.

Szijjártó Péter beszédében elmondta, hogy a kormány 2024-ig ötezer milliárd forintot fordít közúti és vasúti fejlesztésekre, az idén ez az összeg 300 milliárd forint.

Mészáros Lőrinc, az alapításának 5. évfordulóját ünneplő V-Híd Zrt. tulajdonosa azt mondta,

Magyarországnak büszkének kell lennie a magyar építőiparra, amely száz év hátrányt ledolgozva az utóbbi harminc év alatt utolérte a külföldieket.

A cég születésnapi ünnepségén működés közben mutatták be azt a korszerű vasútépítő gépsort, amelyből összesen három van Európában, és most először került belőle egy 100 százalékos magyar tulajdonba.

Mészáros Lőrinc, a V-Híd Építő Zrt. tulajdonosa beszédet mond a cég gépbemutatóval egybekötött születésnapi rendezvényén
Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI
Vasútépítő gépsor működés közben a V-Híd Építő Zrt. gépbemutatóval egybekötött születésnapi rendezvényén
Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában