vizsgálat

2019.10.17. 18:40

Több szabálytalanságot is talált az Állami Számvevőszék az alapítványoknál

Hat nem állami humánszolgáltatónál talált szabálytalanságokat az Állami Számvevőszék (ÁSZ), az egyik esetben az állami költségvetési támogatás felfüggesztését kezdeményezték.

Az ÁSZ csütörtöki közleménye szerint a felfüggesztést a Kéznyújtás a Rászorultakért Közhasznú Alapítványnál kezdeményezték, mert nem volt elszámoltatható és átlátható az igénybe vett közpénzekkel való gazdálkodás.

A Menhely Alapítvány a működési és a gazdálkodási környezetét szabályszerűen alakította ki, azonban a szociális közfeladat ellátáshoz rendelt költségvetési támogatásokat nem tartotta nyilván – írták.

Tudatták, a Napvirág Idősek Otthona Nonprofit Szolgáltató Közhasznú Kft. nem alakította ki szabályszerűen a működési és a gazdálkodási környezetét, és nem igazolta a szociális ellátás közfeladathoz biztosított központi költségvetési támogatások szabályszerű felhasználását sem.

A „Harmónia K” Szociális Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. és a SZOCEG Szociális és Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft. nem alakította ki a szabályszerű gazdálkodási környezetet, valamint a költségvetési támogatások átlátható felhasználásának feltételeit és módszereit – derült ki a vizsgálatból.

Az ÁSZ a Prizma Oktatási és Kulturális Alapítványnál pedig azt állapította meg, hogy az alapítvány nem szabályszerűen járt el a központi költségvetési támogatások igénylése, módosítása, elszámolása során, ezért a kapott közpénzek felhasználásának átláthatósága nem érvényesült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában