György László

2019.09.24. 23:04

Az egyensúly fenntartása a következő évek kiemelt feladata

Az államtitkár sürgette a pénzügyi sebezhetőség csökkentését, és a helyes válaszok megtalálását a globális kihívásokra.

A gazdasági egyensúly megteremtését követően annak megtartása a következő évek kiemelt feladata – mondta könyvének keddi bemutatóján az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára Budapesten.

György László a Creating Balance – The Mission of Economic Policy című, magyarul 2017-ben azonos címmel (Egyensúlyteremtés – A gazdaságpolitika missziója) megjelent kötet ismertetésekor sürgette a pénzügyi sebezhetőség csökkentését, és a helyes válaszok megtalálását a globális kihívásokra.

Utóbbiak közül kiemelte a technológiai változásokat, hangsúlyozva, hogy ezek jelentőségét a kormány az ITM felállításával is elismerte.

Palotai Dániel, a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója a rendezvényen a globális gazdaság legnagyobb kihívásai közül kiemelte a kereskedelmi háborúkat, az európai és különösen a Magyarország szempontjából kulcsfontosságú német gazdaság lassulását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában