Bulvár-celeb

2023.02.01. 14:42

Különös égi jelenség: egy ufo tűnt fel az égen Fejér megyében

Vasárnap este vették észre a furcsa fényt.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: IgorZh

 Éppen a testvéreméktől búcsúztam el, akik autóval indultak haza, amikor zavaró fényt vettem észre a szemem sarkában, Kisláng irányából - írja a feol.hu. Ezért néztem fel az égre, ahol egy nagyon furcsa, D betűre emlékeztető repülő valamit vettem észre. Mivel felhős volt az idő, néha eltűnt, de utána újra láttam – elevenítette fel a vasárnap esti látványt a feol.hu egyik olvasója, a mátyásdombi Papp Zoltán, aki este hét óra után néhány perccel figyelte meg a jelenséget. Véleménye szerint 6-7 ezer méter magasan lehetett, amit abból gondol, hogy a felhők felett repült, amik néha eltakarták a tárgyat. Számára az volt a furcsa, hogy lassan haladt, ezért nagyjából tíz percen át nyomon is tudta követni a valamit.  

 

Biztosan nem repülő volt, nem úgy mozgott. És a felületén zöld, sárga és talán kék színű fényeket láttam, ami szintén nem jellemző egy repülőre 

 

– tette hozzá Zoltán, aki még a Liszt Ferenc reptér légiirányítását is felhívta, hogy megkérdezze, lehetséges-e, hogy valamilyen szokatlan nagyságú repülő haladt el Mátyásdomb környékén, ám a válaszuk szerint ez kizárható.

Tény, hogy nagyon furcsa alakja volt a szokatlan fényforrásnak.
Fotós: Papp Zoltán / Forrás: feol.hu

 

Logikus magyarázat lehet még a látottakra, hogy esetleg a nemzetközi űrállomás repült el Fejér megye fölött, ez magyarázhatja a kicsinek tűnő haladási sebességet is, de ez persze csak feltételezés.

 

- Nem tudom, mi lehetett, de azóta is a hatása alatt vagyok – tette hozzá a férfi, aki mintegy tizenkét évvel ezelőtt egyszer már hasonló észlelés miatt kereste meg a szerkesztőséget. Mátyásdomb elég távol fekszik a nagyobb fényszennyezést okozó nagyvárosoktól, ezért innen például a hullócsillagok is elég jól látszanak, könnyebb az eget tanulmányozni.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában