Bulvár-celeb

2023.02.01. 12:37

Így lett az ország 37. leggazdagabb embere Jákob Zoltán

Jákob Zoltán lehet a következő Nagy Ő!

Forrás: Facebook

Mesés vagyon után most szerelmet keres Jákob Zoltán? Úgy hírlik, a Crystal Nails tulajdonosa lesz a TV2 sikerműsorának, a Nagy Ő-nek a címszereplője. Ez lenne az első alkalom, hogy klasszikus üzletember kerül a műsor kapcsán olyan helyzetbe, hogy nők versengenek a kegyeiért – írja a vg.hu.

De hogyan is szerezte a pénzét Jákob, aki a 43,2 milliárd forintos vagyonával jelenleg a 37. leggazdagabb magyar ember?

 

Bács-Kiskun megyében, Szabadszálláson született, gyerekként paprikaföldeken dolgozott. Jó volt matematikából, ezért a Budapesti Műszaki és Közgazdaságtudományi Egyetemre ment, ahol építészmérnökként végzett. Ezután elsősorban ingatlanfejlesztéssel kezdett foglalkozni, majd jött a műkörömbiznisz.

 

„A céges érdekeltségeit vizsgálva az látszik, hogy az Elite Cosmetix Kft. és a Jákob Ingatlan Kft. a két zászlóshajója a vállalkozásainak. Az előbbi társaság létesítői okirata a céges kimutatások szerint 2006. január 30-i, éppen a héten 17 éves. A legutóbbi ismert, lezárt üzleti évben, 2021-ben az Elite Cosmetix több mint 6,5 milliárd forint forgalmat ért el, és 1,3 milliárd forint profittal zárt. A Jákob Ingatlan Kft. 2009-ben jött létre, és még nagyobb vállalkozás: 2021-ben majdnem 10,5 milliárd forint bevételt könyvelt el, és 154 millió forint volt az adózott eredmény” – összegezte a Világgazdaság portálja, ahol részletezték a vállalkozó további ingatlanfejlesztéssel kapcsolatos ügyleteit is. Jákobnak egyébként húsz saját ingatlana van, melyek közül a belvárosi a kedvence.

 

A legutóbbi 100 leggazdagabb magyar listáján a 37. helyet szerezte meg 43,2 milliárd forintos vagyonnal.

 

Az említett Elite Cosmetix márka a Crystal Nails nevű műkörömtermékekkel foglalkozó céget takarja. Úgy csöppent a műkörömbizniszbe, hogy cseh ismerőse által forgalmazott termékeket kezdett hazánkban árusítani. A kezdeti sikertelenségek ellenére beszippantotta ez a világ:

„Elbűvölt a szépségipar, ahol annyi minden más volt. Szép, ápolt emberekkel, nőkkel vagy körülvéve, minden arról szól, hogy legyünk igényesek, érezzük jól magunkat” – fogalmazott az üzletember a vg.hu-nak. Végül megalapította saját márkáját, a Crystal Nailst, amely nemcsak Magyarországon örvend nagy sikernek, de számos országba exportál is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában