Bulvár-celeb

2022.11.09. 12:21

Megrázó videó: szinte a felismerhetetlenségig roncsolódott a magyar sztár arca

A csodával határos módon élte túl súlyos autóbalesetét Szaszák Zsolt.

Fotó: Donka Ferenc

Szaszák Zsolt október 26-án este épp a Szegedi Nemzeti Színházba tartott az Egy csók és más semmi című zenés vígjáték próbájára, amikor megtörtént a baj. Alig öt perccel az indulás után, kilencvennel csapódott bele egy mezőgazdasági járműbe. Olyan súlyos sérüléseket szenvedett az arcán, hogy a kivizsgálásokat követően azonnal el kellett kezdeni helyreállítani a felismerhetetlenségig roncsolódott orrát.

Fotó: TV2

– A Hódmezővásárhelyről Szegedre vezető gyorsforgalmi úton haladtam, a megengedett 100 helyett 90-es sebességgel. A távolban két pislákoló fényt láttam, úgy érzékeltem, hogy a külső sávban halad egy jármű. Minden egy szempillantás alatt történt, ugyanis amikor sávot akartam váltani, felvillant egy fék- vagy helyzetjelző lámpa, ebben a pillanatban már be is következett a hatalmas csattanás – idézte fel a történeteket Zsolt a Borsnak.

– A következő képkocka az volt, hogy  fölemelem a fejemet a légzsákból, és éreztem, hogy ömlik a vér a homlokomból

– mesélte a színész, majd hozzátette: egy épp arra járó autó utasai, látva a balesetet, a segítségére siettek csakúgy, mint legjobb barátja, aki azonnal a helyszínre indult.

– Betört a szélvédő, az összes légzsák kinyílt, de saját lábamon szálltam ki az autóból. Az első reakcióm az volt, hogy ellenőriztem, a fogaim megvannak-e és a hangszálaim nem sérültek-e. Arra gondoltam, ha ezek rendben vannak, bármilyen súlyos legyen a sérülésem, azt majd helyrehozzák. A fiatal házaspár miközben törölgette a rengeteg vért az arcomról, ők is hívták a segélykérőt.

Zsolt igazi rémálomként gondol vissza arra a bizonyos estére.

 – Egy-másfél liter vért vesztettem, a mentők megvizsgáltak, kaptam egy nyakmerevítőt. Nem lehetett tudni, hogy a gerincem sérült-e, így egy erre a célra kialakított vaslemezre helyeztek, beraktak a mentőbe és már indultak is velem a szegedi sürgősségire. Ott újabb vizsgálatokra került sor, mert mindamellett, hogy elsütötték az ereket az arcomon és összevarrták a homlokomat, egy hosszadalmas MR-vizsgálaton estem át. Anyukámék már megérkeztek, amikor az eredményeket közölték: a két szemem alatt az arc- és a homlokcsont eltört, az orrom a felismerhetetlenségig roncsolódott és az orrnyergem 3 milliméterre állt meg az agyamtól, gyakorlatilag ennyin múlt, hogy életben maradtam – mondta.

„Rettegtem, hogy a hangom változni fog”

Zsoltot átvitték a fül-orr gégészet sebészetére, ahol négy specialista azonnal megkezdte a műtétet, de a vártnál sokkal tovább tartott az operáció.

– Nagyjából 25-30 ember volt jelen a műtőben. Olyan komplikált volt az orrom helyreállítása, hogy a kettő helyett négy és fél órát vett igénybe.

Kiemelték az orrnyergemet, úgy tudták megoldani, hogy esztétikailag és funkciójában is helyreállítsák. Beültettek egy orvosi fémlemezt, amit élő szövetekkel vontak be.

Először a traumatológián feküdtem, majd átkerültem a fül-orr-gégészetre. Miután felébredtem, a bal szememet nem tudtam kinyitni, tamponálták az orromat, így csak a számon kaptam levegőt. November elsején hagyhattam el a kórházat egy arcgipsszel, amit néhány napra rá távolítottak el. Nagyon jól sikerült a műtét, mert leszámítva a hegeket, visszakaptam az arcformámat. Rettegtem, hogy az orrsérülésem miatt a hangom változni fog, hiszen nekem az éneklésnél nagyon fontos, de olyan jól helyreállították az orromat, hogy a hangképzésem sem változott. Jelenleg Sopronban vagyok a szüleimnél, igyekszem kiheverni testileg és lelkileg is a történteket. Köszönettel tartozom dr. Bere Zsófia egyetemi adjunktus, osztályvezetőnek, dr. Vass Gábor egyetemi adjunktusnak, a barátaimnak, Nagy Gergőnek, Nagy Bencének, Gadó Anitának és a szüleimnek.

„Megálljt kell parancsolnom magamnak”

A színésznek néhány hétre szüksége van a teljes felépüléséig, de ha minden jól megy, november végén visszatérhet dolgozni. Az anyagi kár óriási, hiszen nemcsak a munkából esett ki, fiatal autója totálkáros lett.

– Szabadúszóként dolgozom, ha decemberben már tudok is fellépést vállalni, januárig egyetlen forint bevételem sem lesz. A közel tizenötmillió forintos káromnak a casco- és balesetbiztosítás csak a töredékét fogja fedezni. Mégis hálát adok a sorsnak, hogy itt vagyok és élek.

Soha nem tudtam volna feldolgozni, ha valaki mellettem van és megsérül. Eddig is megfontoltan vezettem, de egy ilyen baleset után sok mindent felértékel az ember. Rengeteget dolgoztam, a tavalyi évben nem volt két egymást követő szabadnapom, úgy döntöttem, sok munkát vissza fogok adni. Ez egy olyan égi jel volt számomra, amit figyelembe kell vennem. Nem én hibáztam, de megálljt kell parancsolnom magamnak – jelentette ki.

Zsolt érdeklődésükre azt is elárulta, elindult egy szabálysértési vizsgálat az ügyében, melyben egyelőre még nyomoz a hatóság.

– Egyelőre nem áll össze a kép, mert ha láttam volna az úttesten a kivilágított traktort, fékezés nélkül nem rohantam volna bele. A KRESZ szabályai szerint egyelőre annyi történt, hogy a követési távolságot nem betartva rohantam bele egy járműbe. Bízom benne, hogy mielőbb lezárul az ügy, és folytathatom a baleset előtti életemet. A rendőrök és az ápolók is azt mondták, ha nem Volvóban ülök, nem élem túl.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában