Bulvár-celeb

2022.11.26. 05:35

Kovács Kati máig önmagát is okolja Balázs Fecó halála miatt

Kovács Katinak a mai napig összeszorul a szíve, ha arra gondol: megmenthették volna régi barátjának, Balázs Fecónak az életét.

Forrás: Origo

Fotó: Pályi Zsófia

Szombaton lesz két éve, hogy eltávozott közülünk Balázs Fecó. A koronavírus-járvány miatt rengeteg magyar legendától kellett búcsúznunk, köztük a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekestől is. 

 

Fecó maradandót alkotott a magyar zenetörténelemben; mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy síremléke valóságos zarándokhellyé változott az Óbudai temetőben. Nem csak rajongói, pályatársai is gyakran emlékeznek rá vissza. 

 

A Borsnak Kovács Kati mondta el, miként emlékszik a zenészlegendára.

„Ő csak nem hallgatott ránk”

– Nekem Balázs Fecó egy hihetetlenül tehetséges ember volt.

 

Sokszor énekeltünk közösen, és megannyi jó pillanatunk volt együtt. Aztán jött ez a fránya covid

 

– kezdte a Borsnak az énekeslegenda.

– Emlékszem arra, nagyon sokszor szóltunk neki, hogy ne menjen tömegbe. Féltettük, de ő csak nem hallgatott ránk. Volt neki egy nagy terve, közelgő hetvenedik születésnapjára szeretett volna egy koncertet az Arénában…

Forrás: Origo

Nagy tervei voltak

Kovács Kati azt is elmondta a Borsnak: a mai napig előfordul, hogy elsírja magát, ha eszébe jut Balázs Fecó.

– Gyakran mondtuk neki, kérleltük, ha emberek közé megy, húzza fel a maszkot, de egyszerűen hajthatatlan volt. Ezért is sírom el magam gyakran, ha Balázs Fecó-dalt éneklek.

 

Gyakran azon gondolkodom, mit tehettem volna még.

 

Kérlelhettem volna jobban? Erőszakosabb lehettem volna? Nem derül már ki. Kicsit szerintem mind hibásak vagyunk – nyilatkozta a Borsnak Kovács Kati, aki elmondta, mennyire pótolhatatlan a zenei életből a legenda.

Forrás: Ripost

„Hatalmasat veszített a szakma”

– Hatalmasat veszített anno a szakma, amikor Fecó meghalt. Nem véletlen, hogy megannyi énekes, megannyi híresség összetört a halálhíre hallatán. Senki nem tudott erre felkészülni, és azóta is egy nagy űrt hagyott maga után bennem is, és mindenkiben. Azokban is, akik szerették, és azokban is, akik nem – tette hozzá az énekesnő, aki mellett megannyi sztár osztja azt a gondolatot, hogy mekkora veszteség is érte őket, mióta a legenda eltávozott közülük.

Döbbenetes, hogy 2020-ban, Balázs Fecó elhunyta után, egy közeli barátja, Kóbor János mennyire a jövőbe látott, amikor a Borsnak nyilatkozott.

– Ha az ember körbenéz, látja, mi történik. Ha belegondolunk, ez az a generáció, amely körül már nagyon csapkod a villám. Statisztikailag mindannyian közel vagyunk a 70-hez, vagy már túl is léptük a számot. Persze vannak 90 éves emberek is, tehát nem szabad arra gondolnunk, hogy biztosan mi leszünk a következők, mert nem tesz jót a belső egyensúlynak. Mégis, el kell fogadnunk, hogy sajnos előbb-utóbb el kell mennünk – fogalmazott két évvel ezelőtt lapunknak Kóbor János, aki időközben sajnos szintén elhunyt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában