Bulvár-celeb

2022.09.23. 00:57

Kenguru ugrált a szekszárdi elkerülőúton

Videófelvétel készült egy az utcán ugráló kengururól Szekszárdon.

Forrás: teol.hu

A Szekszárdon igen ritkán látható jelenetről Daradics Ádám készített felvételt éjjel a Tartsay Vilmos utcán. Bár a rossz fényviszonyok miatt a – a teol.hu szerkesztőségének üzenetben csütörtök reggel eljuttatott – rövid videó minősége gyenge, azonban az állat mozgásából egyértelműen látszik, hogy egy kengururól készült - írja a teol.hu.

Szintén csütörtök reggel Facebook-on közzétett bejegyzésében egy felhasználó arról írt, hogy ismerőse kenguruja elkóborolt. A bejegyzés szerzője arra kéri azokat, akik látták az állatot, hogy hívják a posztban megadott telefonszámot. A bejegyzés szerzője felhívta a figyelmet, senki se próbálja meg befogni a „szökevényt”, ugyanis az  állat csak jobban megijedne.  

Vagyis nem is egy, hanem 

mindjárt két kenguru szökött meg gazdájától. A videón látható kenguru tehát bár meglett, „társát” továbbra is keresik.

A Szekszárdon készült felvételre utalva írta: „a Tartsay utcás megvan, egy nőstényt keresünk!” - írta.

A felvételen látható kenguru egyébként feltehetőleg egy Benett-kenguru, mely Tasmánia egész területén és Ausztrália délkeleti partsávján, az eukaliptuszerdőkben és a bozótos területeken fordul elő.

Na meg Szőlőhegyen, bár az iméntieknél jóval kisebb számban. Egy korábbi cikkünkben ugyanis arról írtunk, hogy éppen ilyen kengurut tart gazdája a megyeszékhely déli városrészén. Az akkori információknak megfelelően arról is beszámoltunk a 2019-ben közölt írásban, hogy hazánkban  15-20 család tart ilyen állatot.

Ahhoz képest, hogy származási helyük sok ezer kilométer távolságra található, rövid idő leforgása alatt ez már a második olyan eset, melyben szökött kenguru indult felfedezőútra Tolna megyében. 

Augusztus végén ugyanis a simontornyai Teve Farm és Állatsimogatóból szökött meg Guru, a Bennett-kenguru. Végül azonban csak a közeli napraforgótábláig jutott, ahol békésen várta, hogy gazdái rátaláljanak.

A legújabb szökevényről készült videót itt lehet megnézni:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában