Csak sportosan

2022.01.29. 06:10

Futással gyógyítja halálfélelmét Győzike

A nógrádmegyeri showmant a zabari mínuszok segítik át a lelki problémákon.

Futással kezeli pánikbetegségét Gáspár Győző. Szenvedélyének nem is akármilyen helyszínt választott, mint az ország leghidegebb pontjaként elhíresült Zabart - derül ki a Nool cikkéből. A showman a Tv2 Tények Plusz szerda esti adásában a beszélt arról, hogy idén természetes módszerekkel próbálja legyőzni a stresszt.

Győzike az egész országot szórakoztatja életével, botrányos tetteivel, azonban voltak nehezebb időszakai is, így korábban önként vállalta, hogy mentális zavarai miatt szakember segítségét kéri. Később a zárt osztályra is bevonult.

A showman most a futásra terápiaként tekint. Mint elmondta, számára már az ide vezető utazás is nehéz, de mindent megtesz, hogy leküzdje a rettegését.

Mindig úgy szoktam kijönni Zabarra futni, hogy előtte leküzdöm a mélységeket és magasságokat. Az út az elég rossz, de most már megszoktam és szeretek ide járni elmélkedni

– fogalmazott Gáspár Győző.

Győzike az is elárulta, hogy hetente többször is ellátogat a településre élvezni a csendet és a szemet gyönyörködtető tájat.

Nyugalom van, csönd van, nem zavar senki, gyönyörűek a hegyek, szép a táj, mínusz 12 fok van.  Ja, és mobiltelefont ne hozzanak, mert nincs térerő! 

– mondta a showman, aki azt is elárulta, hogy nagyon ritkán találkozik a helyiekkel.

 

 

De nemcsak Győzike, a meteorológus Németh Lajos is jól ismeri a falut. A Magyarország Szibériájaként is emlegetett Zabart, az időjós csak meteorológiai csodának hívja.

 

– 2003. január 12-ére virradó reggel a legalacsonyabb hőmérséklet a településen megközelítette a mínusz 32 fokot, ami napi rekordnak számított – emlékezett vissza Németh Lajos, aki azt is elmondta, hogyan is lehetségesek Zabaron ezek az extrém hidegek.

 

A meteorológiai magyarázat egyszerű: a környező hegyekből, mint a Mátra, a Bükk, vagy a Szlovák-érchegység, összegyűlik és beragad a hidegebb levegő a völgy alján –  magyarázta a szakember.

Borítókép: TV2

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában