Bulvár-celeb

2021.09.11. 09:00

Weisz Fanni újra megszólalt, elkápráztatta rajongóit

A gyönyörű siket modell egyre többször beszél, kiegészítve a jelnyelvet. Kéthetenként jelentkezik Jelszerda nevű videóival, mert szeretne más hátrányos helyzetű embereknek is erőt adni azáltal, hogy vállalja önmagát.

Forrás: Bors

Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy milyen nehéz dolga van azoknak, akik siketként próbálnak meg jelnyelv mellett beszélni.

Weisz Fanni egyre gyakrabban hordja magával a hallókészülékét, és

a segítségével mind többször próbál megszólalni saját hangján.

Végre családján és barátain kívül is támogatják – elsősorban párja, Gergő – és természetesen rajongói is – írja a Ripost a Bors cikke alapján.

Az az igazság, hogy nem nagyon szeretek beszélni, mert valójában én teljesen siket vagyok, és nem egyszerű használnom a magyar nyelvet, mert nem ugyanaz a magyar és a jelnyelv nyelvtani szerkezete, és a szabályai sem azonosak. Gyakorlatilag mintha két nyelvet beszélnék egyszerre – kezdte Weisz Fanni.

Fotó: Instagram

Az utóbbi időben vált igazán motiválttá Fanni, mivel sok pozitív visszajelzést kapott, így végre van önbizalma a saját hangján szól­ni a rajongóihoz is, akik imádják a videóit.

Persze természetesen a családom, a párom ösztönöznek erre, mindig azt mondják, hogy „tudsz beszélni, szépen beszélsz”, és biztatnak. Így azt mondtam magamnak, hogy oké, akkor megcsinálom. Mivel jól sikerült, ezért szeretném folytatni – mesélte.

A csinos modell szívén viseli a hátrányos helyzetű és emiatt is zárkózott emberek sorsát, ezért szinte a missziójává vált, hogy erőt és segítséget nyújtson azoknak, akik hasonló cipőben járnak.

Erőt kapok attól, amiket írnak, nekem ez jó érzés és megkönnyebbülés is egyben. Ilyenkor elengedem a félelmeimet, és csak beszélek és beszélek.

Nekem ez fontos, hiszen ha valaki hasonló típus és könnyen bezárkózik, de látja a példámat, talán ő is mer lépni. Senki ne adja ezt fel, ha én ennyi hátránnyal indulva meg tudok tenni dolgokat, akkor mások is – folytatta a modell.

Elmondása szerint korábban a saját magáról alkotott gondolatai tartották vissza, ezek miatt élt bezárkózva. Csak családja és közeli barátai, párja előtt mert megszólalni.

Ez privát dolog, hogy beszélek, nem szívesen teszem ezt ismeretlenek előtt. Most próbálok nyitni, valahol ez is a felnőtté válásom része – fűzte hozzá.

Fanni kifejtette, mi is a helyzet a hallókészülékével. Egyre többször viseli, de ez nagyon megterhelő a számára.

Borzasztóan elfáradok tőle, és csak akkor viselem, ha szükséges.

Zajos helyekre sem szeretem felvenni. Csak a készülékre hagyatkozva nehéz számomra a kommunikáció, a hallás utáni értelmezés is, így akkor kényelmes, ha a jelnyelvvel is kiegészül – zárta gondolatait Fanni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában