Bulvár-celeb

2021.09.05. 06:30

Rúzsa Magdi orvosa elárult néhány dolgot az énekesnő ikerterhességéről

Az énekesnő nagyon boldog, elmondhatatlan érzés számára, hogy hamarosan három gyereke lesz: a hármas terhessége valóban kész csoda, az orvosai szerint is szinte minimális volt erre az esély.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy az egész ország egy emberként kapta fel a fejét a hírre: Rúzsa Magdi egyszerre három babával terhes. Az énekesnő az örömhírt a Facebook oldalán osztotta meg, az írásban részletesen elmesélte, hogy amikor végre eldöntötték a férjével, hogy gyermeket szeretnének, szinte azonnal bekopogtatott hozzájuk a gólya. A kosarát azonban jól megpakolta az áldást hozó madár, hiszen már az első vizsgálaton kiderült, hogy Magdinak ikrei lesznek. Aztán jött a második vizsgálat, ahol először szembesültek a ténnyel: egyszerre három gyermekük lesz – írja a Bors.

– Nemrégiben a férjemmel úgy döntöttünk, hogy belevágunk egy olyan kalandba, amire eddig valahogy nem éreztük magunkat készen. Most szinte egyszerre jött az érzés, hogy szeretnénk szülők lenni. Azon kuncogtunk, hogy az angyalkák már elég türelmetlenkedve várhatták ezt a döntésünket, hisz szinte azonnal becsöngettek hozzánk. A nagy meglepetés az első vizsgálatkor ért minket. (...) És akkor jött a meglepetés mindannyiunk számára. Nem ketten vannak, hanem hárman. Engem csak az érdekelt, hogy a méretük jó-e, hogy mindenki jól van-e. A férjem csak nevetett és azt kérdezte, ez most hogy?

Az orvosom kicsit lesokkolt. Nekem boldogság volt, aztán pánik, aztán jó öreg Magdis módon egy újabb csapat összeszervezésének az alapjaiba kezdtem, hisz csak akkor nem pánikolok be, ha tökéletes katonai stratégiám van, leosztott szereplőkkel és pontos létszámmal.

– írta a közösségi oldalán Rúzsa Magdi.

Az énekesnő hármas terhessége kész csoda, az orvosai szerint is szinte minimális volt erre az esély:

az ultrahangvizsgálat alapján megállapítottuk, hogy Magdi három petesejt külön-külön megtermékenyülésével lett várandós. Ez a típusú várandóság nagyon ritka, minden 7000-10 000 terhességnél egyszer alakul ki spontán

– mondta a Bors megkeresésére, Dr. Tidrenczel Zsolt Czeizel Intézet orvos igazgatója.

Rúzsa Magdi a férjével
Fotó: Ripost

A Bors megkérdezett egy másik szakértőt is. Dr Csermely Gyula PhD. szülész-nőgyógyász főorvos több, mint húsz éve praktizál, ezalatt az idő alatt egyetlen hármasiker szülést vezetett le, de a praxisában többször találkozott már ilyen esettel.

Amikor azt kérdeztük a doktortól, hogy mennyiben más a terhesgondozás, ha három babát vár az édesanya, így válaszolt:

– A legfontosabb kérdés a hármasiker terhességeknél, de az ikerterhességeknél is, hogy az ikrek közösen használják a méhlepényt, vagy külön-külön.

Óriási különbség van ugyanis az ellátás szempontjából. Nagyon sokan nem tudják, és sajnos sokszor nem is kerül rögzítésre ez az első vizsgálat során.

Egy speciális ultrahang jel mutatja meg a 12 hétig, addig jól látható, utána viszont eltűnik. A későbbi vizsgálatok során pedig már nagyon nehéz rögzíteni. Ez döntően meghatározza, hogy mit kell csinálni a várandóság során. A közös lepényhasználat egyébként a magasabb kockázatú, bár eleve a hármas terhesség magában az, mind a magzatokra, mind az anyára nézve.

Magdi természetesen fél méterrel a föld felett jár a boldogságtól, készül a felkészülhetetlenre, és közben nem szeretné elhanyagolni a koncertezést sem. Addig lesz színpadon, amíg a teste és az orvosai engedik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!